Vstup do NR SR so zbraňou majú zakázaný všetky osoby vrátane poslancov

NETKY.SK • 23 Marec 2016, 08:29 • 2 min
Vstup do NR SR so zbraňou majú zakázaný všetky osoby vrátane poslancov

BRATISLAVA – Vstup do priestorov Národnej rady SR so zbraňou majú zakázaný všetky osoby vrátane poslancov a ich asistentov.

slovakia

left justify in out

Strelné a bodné zbrane, respektíve paralyzéry, musia všetci odovzdať pri vstupe do budovy, služba ich odloží do trezoru a pri odchode ich dotyčným opäť vydá, spresnil pre agentúru SITA riaditeľ komunikačného oddelenia kancelárie parlamentu Martin Dorčák. Podobne sa podľa jeho slov postupovalo aj pri poslancovi ĽSNS Petrovi Krupovi, ktorý v pondelok zbraň pri vstupe do parlamentu odovzdal ochranke, ktorá ju uložila do trezoru.


Jediní, ktorí môžu v priestoroch Národnej rady SR nosiť zbraň, sú podľa Dorčáka policajti z úradu na ochranu ústavných činiteľov. Všetci návštevníci parlamentu a novinári pri vstupe do parlamentu absolvujú bezpečnostnú prehliadku. Poslanci a poslaneckí asistenti majú vstup voľný. To však podľa Dorčáka neznamená, že ak pri sebe majú akýkoľvek typ zbrane, že ju nemusia odovzdať pri vstupe do NR SR. „Ak by sa poslanci cítili ohrození, môžu navrhnúť a odsúhlasiť, aby cez detektor kovov chodili všetci, aj zákonodarcovia a asistenti. Je to na iniciatíve novozvolených poslancov,“ uzavrel Dorčák.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies