Všetci slovenskí zástupcovia v Európskej lige budú hrať na úvod vonku

NETKY.SK • 11 August 2020, 8:45 • 2 min
Všetci slovenskí zástupcovia v Európskej lige budú hrať na úvod vonku

BRATISLAVA - Všetky slovenské tímy v 1. kvalifikačnom kole Európskej ligy 2020/2021 sa predstavia na ihriskách súpera. Pondelkový popoludňajší žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone prisúdil najdlhšiu cestu za súperom Dunajskej Strede, futbalisti FC DAC 1904 sa 27. augusta predstavia na Islande. MFK Ružomberok pocestuje do Švajčiarska a vicemajstrovskú Žilinu čaká let do Walesu.

slovakia

left justify in out

Súperi 

FC DAC 1904 bude cestovať až na ďaleký Island, kde sa postaví proti tímu FH Hafnafjördur. Ružomberok, podobne ako Slovan v Lige majstrov, čaká švajčiarsky súper. MFK vycestuje koncom augusta do Ženevy, kde sa predstavi na trávniku miestneho Servette. Žilinu čaká ostrovný britský futbal, vo Walese si zmerajú "šošoni" svoje sily s The New Saints.

 

"V EL už nie je ľahký súper. Hráme na Islande a je škoda, že sa proti tomuto súperovi nepredstavíme doma. Verím, že sa dobre pripravíme, zápas zvládneme a postúpime," zhodnotil obranca DAC Dunajská Streda Dominik Kružliak vo videu na klubovom webe a vyzdvihol aj jedno pozitívum - chladnejšiu klíma u súpera v závere augusta.

 

img

 

Ďalší možní súperi pre našich zástupcov 
Dunajská Streda mohla v pondelok "vyfasovať" aj dánsky Aarhus či írsky Shamrock, Ružomberku či Žiline mohol žreb prisúdiť aj FC Vaduz z Lichtenštajnska. Ak slovenské tímy "prejdú" cez prvú prekážku v pohárovej Európe, ďalšieho súpera spoznajú 31. augusta.

"Ostrovný futbal ma vždy osobne ťahal. Budeme sa s tým musieť popasovať, určite to bude o súboji. Pozeral som si ich štadión, zdá sa mi, že majú rovnako umelý trávnik. Je jedno s kým budeme hrať, určite budeme chcieť zvíťaziť. Súpera si bližšie zanalyzujeme a potom budeme múdrejší. Každopádne sa tešíme na tento duel," priniesol vyjadrenie trénera Pavla Staňa oficiálny web MŠK Žilina.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa MŠK Žilina (@mskzilina),

 

Prvé tri kolá len na jeden zápas
Nová sezóna EL sa začne už o týždeň skôr ôsmimi duelmi predkvalifikácie. Keďže pandémia koronavírusu spôsobila oneskorené ukončenie ročníka 2019/2020 a tým pádom posun začiatku novej európskej pohárovej sezóny 2020/2021 na neskorší termín, súboje prvého, druhého a tretieho kvalifikačného kola EL sa budú hrať bez odviet. Klasickým systémom doma-vonku sa neuskutočnia ani stretnutia play-off.

Vyvrcholenie EL 2020/2021 sa očakáva 26. mája 2021 v poľskom Gdansku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona