Vrba bol zodpovedný tréner, rozlúčky sú súčasť futbalu

NETKY.SK • 11 December 2013, 16:22 • 2 min
Vrba bol zodpovedný tréner, rozlúčky sú súčasť futbalu

PLZEŇ - Viktoria znamená víťazstvo, ale tento slastný pocit futbalisti Viktorie Plzeň nezažili počas prvých piatich zápasov skupinovej fázy Ligy majstrov ani raz. Nakoniec však predsa len zabrali a vychutnali si ho na poslednú chvíľu. Doslova v hodine dvanástej vydreli domáce víťazstvo nad CSKA Moskva (2:1) a spolu s ním aj postup do vyraďovacej časti Európskej ligy UEFA. Futbalová jar bude teda v Plzni opäť aj európska.

slovakia

left justify in out

"Ťažko sa to porovnáva s predchádzajúcimi zápasmi v Lige majstrov. Každý bol niečím výnimočný, ale čo sa udialo včera v závere, bolo niečo neskutočné a podarilo sa nám to fantasticky. Ľudia nás od začiatku hnali dopredu, to nám vlievalo energiu až do konca. Som rád, že sme ich nesklamali a vybojovali postup,“ komentoval s odstupom pol dňa slovenský brankár v službách Plzne Matúš Kozáčik.

Po víťaznej koncovke zápasu, keď o všetkom rozhodol gól Tomáša Wágnera z 90. min, vďační fanúšikovia skandovali aj meno slovenského brankára. "Je to príjemné. Vždy si pri tom uvedomím, že ľudia takým spôsobom oceňujú moju prácu. Dobre to padne, ale je to aj záväzok do ďalších zápasov," rád skonštatoval rodák z Dolného Kubína, ktorý čochvíľa oslávi okrúhlu tridsiatku. V šiestich zápasoch skupinovej fázy LM dostal Kozáčik až 17 gólov, ale dôležité je, že v tom poslednom proti CSKA neinkasoval viackrát ako raz.

"Vážim si moment, ktorý nastal asi po polhodine hry. Za stavu 0:0 sa rútil na mňa sám súperov útočník a ja som mu nedovolil streliť gól. Bol to možno jeden z rozhodujúcich okamihov zápasu," priznal Kozáčik. Nemrzí ho s odstupom času, že proti úradujúcemu šampiónovi Ligy majstrov Bayernu Mníchov v domácej odvete neudržal čisté konto a zápas sa skončil tesnou prehrou Plzne 0:1: "Ani nie. Pokračujeme ďalej v európskom pohári a to je dôležité. Možno by sa to celé vyvinulo inak, keby sme Bayernu zobrali bod. Možno by Moskovčania u nás vyhrali a tešili by sa oni. Asi je to dobré tak, ako to je," myslí si brankár s troma reprezentačnými skúsenosťami z A-tímu Slovenska.

Vydarený súboj proti CSKA bol zároveň definitívnou zápasovou rozlúčkou Plzne s trénerom Pavlom Vrbom, ktorý za päť rokov svojej pôsobnosti v Štruncových sadoch vytiahol priemerný západočeský klub na majstrovský piedestál v Česku a dostal ho aj do solídnej spoločnosti v pohárovej Európe. "Ľudia mu ďakovali, my sme sa s ním rozlúčili, aj keď to bolo ťažké. Na druhej strane - je to futbal a také rozlúčky sú jeho súčasťou. Tak to berieme a dívame sa dopredu,“ opísal Kozáčik záverečné chvíle s trénerom, ktorý naučil hráčov v Plzni vyhrávať a fanúšikov pritiahol na tribúny. "Jeho najdôležitejšia vlastnosť je zodpovednosť a tiež schopnosť pripraviť mužstvo na dôležité zápasy. To bol jeden z podstatných faktorov našich úspechov s Vrbom,“ dodal Kozáčik.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies