Vozár ako šéf rektorov končí, budú si voliť nového prezidenta

NETKY.SK • 22 Máj 2014, 15:32 • 2 min
Vozár ako šéf rektorov končí, budú si voliť nového prezidenta

BRATISLAVA - Rektori slovenských vysokých škôl si na budúci týždeň v Nitre budú spomedzi seba voliť nového prezidenta. Libor Vozár, ktorý Slovenskú rektorskú konferenciu (SRK) viedol dve dvojročné funkčné obdobia, podľa jej štatútu už kandidovať nemôže.

slovakia

left justify in out

Navyše Vozár prvého júla končí aj vo funkcii rektora Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre. Rektorom tejto školy bol rovnako dve funkčné obdobia. Akademický senát univerzity zvolil v apríli za novú hlavu univerzity Ľubomíra Zelenického, dovtedajšieho dekana Fakulty prírodných vied UKF.

 

Okrem prezidenta končí 4. júna funkčné obdobie aj viceprezidentom rektorskej konferencie. "Slovenská rektorská konferencia si v piatok na budúci týždeň spomedzi svojich členov vyberie nového prezidenta a ďalších dvoch viceprezidentov," uviedol dnes pre TASR Vozár.

 

Úspešný uchádzač musí získať nadpolovičnú väčšinu hlasov všetkých členov SRK s hlasovacím právom. Zasadnutie rektorov sa uskutoční vo štvrtok a v piatok (29. 5 - 30. 5.) v Nitre.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies