Volvo plánuje úsporné opatrenia

NETKY.SK • 24 September 2013, 16:13 • 2 min
Volvo plánuje úsporné opatrenia

ŠTOKHOLM - Švédsky výrobca autobusov a nákladných áut Volvo chce bojovať proti poklesu dopytu striktnými úspornými opatreniami, ktorých súčasťou je aj prepúšťanie. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Volvo plánuje rušenie pracovných miest v oblasti kancelárskych pracovníkov a poradcov. Do konca roka 2015 chce znížiť ročné náklady o 4 miliardy SEK (463 miliónov eur). Úsporný program však najprv výrazne zníži zisk. Automobilka predpokladá, že väčšina z predpokladaných nákladov na reštrukturalizáciu vo výške 5 miliárd SEK pripadne na budúci rok.

Švédsky koncern v poslednom čas opäť zaznamenal nárast objednávok. Tržby aj zisk však v 2. kvartáli znova výrazne klesli. Výrobcovia nákladných áut bojujú v Európe so slabým dopytom, ktorý je dôsledkom slabej ekonomiky regiónu.

Konkurenčné automobilky Scania a Daimler zaznamenali v končiacom sa 3. kvartáli prudký nárast objednávok. Toto oživenie však zrejme bude mať len krátke trvanie. Mnoho prepravných spoločností chce nové nákladné autá do konca tohto roka. Od budúceho roka totiž začnú v Európskej únii platiť prísnejšie emisné prepisy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies