Volkswagen Slovakia dnes spustil sériovú výrobu eco up! na zemný plyn

NETKY.SK • 5 November 2012, 11:38 • 2 min
Volkswagen Slovakia dnes spustil sériovú výrobu eco up! na zemný plyn

Volkswagen Slovakia dnes spustil sériovú výrobu eco up! na zemný plyn - Slovensko Výroba vozidla na zemný plyn si vyžiadala investície v objeme prevyšujúcom 1,8 milióna eur.

slovakia

left justify in out

img

Výroba vozidla na zemný plyn si vyžiadala investície v objeme prevyšujúcom 1,8 milióna eur.

Bratislavský závod Volkswagen Slovakia dnes spustil sériovú výrobu modelu Volkswagen eco up! Aktuálnu výrobnú paletu vozidiel s konvenčnými a hybridným pohonom tak spoločnosť rozšírila o alternatívny pohon na stlačený zemný plyn (CNG).

Prípravy na výrobu modelu Volkswagen eco up! začali už začiatkom tohto roku. Na jeho výrobu bolo potrebné vyškoliť viac ako 1000 zamestnancov. Okrem stavebných úprav si nová produkcia vyžiadala aj inštalácie a adaptácie výrobných liniek od karosárne, cez montáž podvozkov, montážnu linku vozidiel až po logistiku. Na prácach sa podieľalo cez sto ľudí.

Výroba vozidla na zemný plyn si vyžiadala investície v objeme prevyšujúcom 1,8 milióna eur. Medzi technologicky najkomplexnejšie úpravy patrili výstavba plničky CNG nádrží, adaptácie transportných rámov pre podvozky, ktoré ich prevážajú z haly výroba agregátov do montáže vozidiel a úprava zariadení na tzv. „svadbe“, mieste, kde sa spája karoséria s podvozkom. Medzi ďalšie technické zmeny patrili inštalácie manipulátorov na zabudovanie jednotlivých komponentov, či montáže odvetrávacích a meracích systémov.

Volkswagen eco up! má vďaka svojmu úspornému a zároveň dynamickému pohonu na CNG (50 kW / 68 k) spotrebu len 2,9 kg plynu na sto kilometrov, čo zodpovedá emisiám CO2 v hodnote 79 g/km. Volkswagen eco up! je tak jedným z najčistejších automobilov na svete. V hodnoteniach nemeckých automobilových klubov o najekologickejšie vozidlo už za to získal víťazstvá v prestížnych súťažiach VCD Auto-Umweltliste 2012/2013 a ACVmobil Umweltpreis 2012.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies