Haitský premiér je podozrivý v prípade atentátu na prezidenta

NETKY.SK • 14 September 2021, 20:05 • 2 min
Haitský premiér je podozrivý v prípade atentátu na prezidenta

PORT-AU-PRINCE - Prokurátor zistil, že premiér si dvakrát volal s kľúčovým podozrivým len niekoľko hodín pred vraždou prezidenta Moiseho.

slovakia

left justify in out

Haitský hlavný prokurátor v utorok požiadal sudcu, aby obvinil premiéra Ariela Henryho v prípade atentátu na prezidenta Jovenela Moise. Zároveň požiadal úrady, aby mu zakázali opustiť krajinu.


Prokurátor Bed-Ford Claude podal svoju žiadosť v deň, keď požiadal Henryho, aby sa s ním stretol a vysvetlil mu, prečo mu kľúčový podozrivý dvakrát volal len niekoľko hodín pred vraždou prezidenta.


Telefonáty sa odohrali 7. júla o 4:03 a 4:20 hodine. Claude uviedol, že dôkazy poukazujú na to, že podozrivý Joseph Badio bol v tom čase v blízkosti prezidentovho domu.

 

V dvojstranovom súdnom dokumente prokurátor uviedol, že telefonáty trvali dovedna sedem minút a Henry bol v tom čase v hoteli Montana v hlavnom meste Port-au-Prince. Henry pritom ešte v auguste tvrdil, že sa s Badiom nikdy nezhováral.

 

Prečítajte si tiež: Haiti vypísalo tučnú odmenu za pomoc pri dolapení podozrivých z atentátu na prezidenta


Badio kedysi pracoval pre ministerstvo spravodlivosti a vládnu protikorupčnú jednotku. V máji ho prepustili pre obvinenia z porušenia nešpecifikovaných etických pravidiel.

V pondelok minister spravodlivosti Rockfeller Vincent nariadil šéfovi národnej polície, aby posilnil bezpečnosť pre Claudea, pretože počas ostatných piatich dní dostal „dôležité a znepokojujúce vyhrážky“.
 

Mohlo by vás zaujímať: Vdova po zavraždenom haitskom prezidentovi sa prihovorila verejnosti



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies