Volkswagen sa Talianom za emisný škandál ospravedlnil inzerátom

NETKY.SK • 19 Október 2015, 09:38 • 2 min
Volkswagen sa Talianom za emisný škandál ospravedlnil inzerátom

RÍM/WOLFSBURG - Nemecká automobilka Volkswagen sa Talianom ospravedlnila za emisný škandál inzerátom. Informovala o tom agentúra APA.

slovakia

left justify in out

Koncern zaplatil veľký inzerát v najdôležitejších talianskych denníkoch, ktorým sa chce ospravedlniť talianskym spotrebiteľom za podvod s emisiami. Automobilka sa v inzeráte priznala k "veľkej chybe". "Poškodili sme vzťah dôvery, ktorý nás vždy spájal," uvádza sa ďalej v inzeráte.

 

"Mali by ste vedieť, že budeme pokračovať, kým opäť nezískame vašu dôveru," tvrdí Volkswagen. Koncern zdôraznil, že napriek manipulácii s emisiami sú jeho autá bezpečné. Ihneď ako sa nájde technické riešenie, budú vozidlá koncernu, ktorých sa týka emisný škandál, zvolané do servisov v Taliansku a opravené.

 

Talianska polícia vo štvrtok (15. 10.) prehľadala kancelárie nemeckej automobilky vo Verone. Vyšetrovanie sa týka šiestich manažérov talianskej dcéry Volkswagenu, medzi ktorými je aj jej výkonný riaditeľ Massimo Nordio a predseda správnej rady Luca De Meo. Obvinení sú z podvodu. Vyšetrovatelia tiež prehľadali sídlo Lamborghini v Bologni. Lamborghini je dcérou Volkswagenu. Prípad už niekoľko dní vyšetruje turínska prokuratúra.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies