Volkswagen sa chce vysporiadať s bývalými šéfmi koncernu zapletených do škandálu "Dieselgate". Požaduje náhradu škody!

NETKY.SK • 26 Marec 2021, 19:23 • 2 min
Volkswagen sa chce vysporiadať s bývalými šéfmi koncernu zapletených do škandálu "Dieselgate". Požaduje náhradu škody!

BERLÍN - Spoločnosť Volkswagen požaduje náhradu škody od dvoch bývalých generálnych riaditeľov, ktorí sú zodpovední za škandál s emisiami.

slovakia

left justify in out

Práve títo dvaja už bývalí šéfovia koncernu sú zapletení do škandálu s emisiami dieselových áut, ktorý automobilku stál miliardy eur. Okrem poškodenia dobrého mena zapríčinili aj výrazný pokles hodnoty jej akcií. 

Koncern po piatkovom zasadnutí predstavenstva informoval, že bude žiadať náhradu škody od niekdajšieho generálneho riaditeľa Martina Winterkorna a bývalého šéfa jej značky Audi Ruperta Stadlera. Volkswagen však vo vyhlásení nešpecifikoval výšku škody, ktorú bude požadovať.

 

Mohlo by vás zaujímať: Automobilky čakajú prísnejšie emisné testy pre veľké kauzy s dieslovými vozidlami

Spoločnosť skonštatovala, že po preskúmaní obrovského množstva dokumentov a uskutočnení stoviek rozhovorov dospela k záveru, že emisný škandál spôsobila nedbanlivosť.

 

Dodala len, že nezistila žiadne porušenie v prípade ďalších členov predstavenstva VW. Emisný škandál tejto automobilky, známy tiež ako „Dieselgate“, sa rozpútal ešte v roku 2015, keď americká agentúra EPA podala na VW oznámenie o porušení zákona o čistom ovzduší.

 

Bolo zistené, že výrobca úmyselne upravoval svoje dieselové motory tak, aby produkovali nižšie emisie pri laboratórnych testoch a splnili tak štandardy.

 

Prečítajte si tiež: Volkswagen musí zaplatiť odškodné majiteľom áut



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies