Volkswagen plánuje vybudovať nový závod

NETKY.SK • 13 Júl 2019, 09:55 • 2 min
Volkswagen plánuje vybudovať nový závod

BERLÍN - Nemecká automobilka Volkswagen plánuje vybudovať v Turecku nový závod, v ktorom bude vyrábať viaceré zo svojich značiek. Informoval o tom v piatok nemecký odborný časopis Automobilwoche.

slovakia

left justify in out

Po zverejnení tejto správy akcie Dogus Otomotiv, tureckého distribútora Volkswagenu, výrazne vzrástli.

Automobilwoche bez uvedenia zdroja napísal, že Dozorná rada Volkswagenu sa vo štvrtok (11. 7.) rozhodla postaviť nový závod v blízkosti mesta Izmir na západnom pobreží Turecka.

 

Dodal, že dcérska značka spoločnosti Volkswagen - Škoda, bude jednou z tých, ktoré sa tam budú vyrábať.

 

obrazok

 

České Hospodárske noviny v apríli uviedli, že Škoda si vyberá, či plánovaný nový závod postaví v Bulharsku alebo Turecku.

 

Hovorca Dozornej rady Volkswagenu na otázku o novej továrni povedal, že plány sú čoraz jasnejšie, ale ešte neboli dokončené.

Akcie Dogus Otomotiv v piatok vzrástli o 11,6 % po správe o tom, že Katar, ktorý má podiel vo výške 17 % vo Volkswagene, vyzval dozornú radu, aby vybrala Turecko ako miesto na nový závod.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies