Volkswagen odložil reorganizáciu severoamerickej divízie, chce vyriešiť právne spory

NETKY.SK • 27 Október 2015, 22:37 • 2 min
Volkswagen odložil reorganizáciu severoamerickej divízie, chce vyriešiť právne spory

BERLÍN - Nemecká automobilka Volkswagen odložila plány na reorganizáciu riadenia svojej severoamerickej divízie a budúcou stratégiou tohto biznisu sa nebude zaoberať dovtedy, dokiaľ nedorieši právne spory v súvislosti s emisným škandálom. Uviedli to dnes dva informované zdroje. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Volkswagen pôvodne vymenoval za nového šéfa pre severoamerický biznis Winfrieda Vahlanda, ktorý mal do funkcie nastúpiť 1. novembra. Bývalý šéf Škody však pred dvoma týždňami oznámil, že z Volkswagenu odchádza. Dôvodom boli odlišné názory na podobu nového koncernového regiónu Severná Amerika.

 

Podľa zdrojov z VW automobilka neplánuje menovať ďalšieho šéfa pre severoamerický región, dokiaľ neurovná súdne spory v USA. To môže trvať niekoľko mesiacov.

 

"Momentálne je najdôležitejšie túto katastrofu vyriešiť," povedal jeden zo zdrojov. Ďalší z nich dodal, že v prípade vysokých pokút by spoločnosť mohla predaj áut s naftovými motormi v USA ukončiť. Hovorca VW sa k plánom firmy ohľadne severomaerického trhu odmietol vyjadriť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies