Voličom by podľa SDKÚ pomohla dohoda kandidátov pred 1. kolom

NETKY.SK • 28 Február 2014, 09:36 • 2 min
Voličom by podľa SDKÚ pomohla dohoda kandidátov pred 1. kolom

BRATISLAVA - Stredopravým voličom by pri prezidentských voľbách pomohla dohoda kandidátov pred prvým kolom, tvrdí strana SDKÚ-DS. Podľa jej predsedu Pavla Freša by voličom nespokojným s politikou Smeru a Roberta Fica pomohlo, keby sa viacerí kandidáti dohodli na podpore niektorého z nich.

slovakia

left justify in out

„Samozrejme toho, kto má dobré šance zviesť s Robertom Ficom vyrovnaný súboj o prezidentský úrad. Kandidátov je niekoľko,“ uviedol Pavol Frešo.

 

Ako informovala hovorkyňa SDKÚ-DS Jana Zvončeková, strana sa zapojí do kampane v prezidentských voľbách so sloganom „Smer nemôže mať všetko." Kampaň sa oficiálne začína dnes. "Vládna strana Smer-SD ovláda všetky ústavné funkcie, súdy, prokuratúru, bezpečnostné zložky. Prílišná koncentrácia moci v rukách jednej strany a jednofarebnosť je z hľadiska kontrolných mechanizmov v štáte riziková pre jeho zdravé a normálne fungovanie,“ konštatovalo Prezídium SDKÚ-DS. Podľa opozičnej strany je predseda vlády v najlepších rokoch a do prezidentskej funkcie nejde zavŕšiť svoju politickú dráhu, práve naopak. Parlamentná demokracia sa môže v prípade víťazstva Roberta Fica zmeniť podľa SDKÚ-DS na prezidentský systém. „Jedna vec sú kompetencie prezidenta a druhá jeho osobné ambície a chuť určovať zásadným spôsobom témy a spôsob ich riešenia, v čom je Robert Fico neprehliadnuteľný," povedal po skončení rokovania prezídia strany Frešo. Podľa neho bude strana v najbližších dňoch mobilizovať svojich členov a voličov k čo najvyššej účasti v nadchádzajúcich prezidentských voľbách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies