Volebná komisia v najmenšej obci Banskobystrického kraja varila guľáš

NETKY.SK • 9 November 2013, 17:22 • 2 min
Volebná komisia v najmenšej obci Banskobystrického kraja varila guľáš

ČERVEŇANY/STARÁ HUTA - Medzi tými, ktorí už odvolili, bol aj člen komisie Radovan Vágner.

slovakia

left justify in out

Aj varením guľášu pred budovou obecného úradu si dnes krátili čas čakaním na voličov členovia okrskovej volebnej komisie v najmenšej obci Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Červeňany v okrese Veľký Krtíš. V malej dedinke je zapísaných v zoznamoch len 20 voličov.

Medzi tými, ktorí už odvolili, bol aj člen komisie Radovan Vágner. "Jednak je to moja občianska povinnosť, a jednak volíme si tých, ktorí verím, budú hájiť naše záujmy," odpovedal na otázku prečo volil.

Podľa starostu Radoslava Pálaštyho, v obci sa všetci poznajú a už dopoludnia vedeli, kto všetko príde voliť. "Určite ale neprídu piati občania, ktorí pracujú dlhodobo v zahraničí," uviedol.

Dedina aj napriek malému počtu obyvateľov v uplynulých rokoch ožila. Takmer všetci jej obyvatelia sú v produktívnom veku a prisťahovali sa tam v uplynulých desiatich, pätnástich rokoch z rôznych kútov Slovenska.

O voľby v neďalekej Starej Hute v okrese Detva nebol asi v polovici volebného dňa taký záujem ako pred štyrmi rokmi. "Ja som tu už ako inventár, keďže som členom volebnej komisie už od deväťdesiatych rokov, takže môžem porovnávať," povedal TASR predseda okrskovej volebnej komisie Ľubomír Mikloš. "Čo je ale pozitívne, chodí viac mladých ľudí, ako tých starších," dodal. V Starej Hute je zapísaných na zoznamoch 274 voličov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies