Volebná infolinka je k dispozícii až do 22:00

NETKY.SK • 23 November 2013, 14:37 • 2 min
Volebná infolinka je k dispozícii až do 22:00

BRATISLAVA - Druhé kolo volieb do orgánov samosprávnych krajov sa koná v Bratislavskom, Trnavskom, Nitrianskom, Banskobystrickom a Košickom kraji.

slovakia

left justify in out

Voličom na prípadné otázky o dnešnom 2. kole krajských volieb odpovedia až do skončenia hlasovania na infolinke ministerstva vnútra. Na telefónne čísla 02/ 4859 2312 a 02/ 4859 2313 sa dá volať do 22:00. Na volebnej infolinke poskytujú informácie voličom týkajúce sa ich práv a povinností, organizačného zabezpečenia volieb a podobne. Volebná infolinka je určená výhradne pre voličov a neposkytujú na nej informácie právnickým osobám, médiám, politickým stranám a obciam.

Ako pre médiá povedala zapisovateľka Ústrednej volebnej komisie (ÚVK) pre voľby do orgánov samosprávnych krajov Eva Chmelová, “v prvom kole sme sa stretli s tým, že najmä občania Bratislavy postrácali svoje oznámenia o mieste a čase konania voľby a nevedeli, kde sa nachádza ich volebná miestnosť“. Aj v takýchto prípadoch vedia pracovníci ministerstva vnútra poradiť volajúcim na volebnú infolinku. Napríklad “máme jednu voličku, ktorá nám každé voľby volá a prosí nás, aby sme jej sprostredkovali prenosnú volebnú urnu, pretože je imobilná. V krajnom prípade, ak si občan nevie poradiť, tak môžeme mu aj v tomto pomôcť,“ dodala Chmelová. Upozornila, že najlepšie je, ak za voliča jeho záujem o hlasovanie do prenosnej volebnej urny okrskovej volebnej komisii oznámi buď jeho príbuzný, alebo sused.

Obyvatelia piatich krajov dnes môžu rozhodnúť o ich predsedoch. Druhé kolo volieb do orgánov samosprávnych krajov sa koná v Bratislavskom, Trnavskom, Nitrianskom, Banskobystrickom a Košickom kraji. V Žilinskom, Prešovskom a Trenčianskom samosprávnom kraji predsedov zvolili už v prvom kole. Rovnako 9. novembra zvolili krajských poslancov vo všetkých krajoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies