Minister Lengvarský sľubuje zvýšenie platov zdravotníckemu personálu

NETKY.SK • 14 Október 2021, 20:37 • 2 min
Minister Lengvarský sľubuje zvýšenie platov zdravotníckemu personálu

BRATISLAVA - Šéf rezortu zdravotníctva chce týmto krokom zabrániť odchodu zdravotníckeho personálu zo systému.

slovakia

left justify in out

Platy zdravotníkov by mohli v budúcom roku rásť tak, aby bolo slovenské zdravotníctvo konkurencieschopné voči iným krajinám. Zaviesť by sa mal príplatok za prácu na COVID oddeleniach. Vo štvrtok to oznámil minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO).

 

img

 

Šéf rezortu zdravotníctva avizoval, že analýzu platov zdravotníkov v okolitých krajinách prinesú v krátkom čase. Verí, že sa tak vyrieši otázka schopnosti konkurovať iným krajinám a zabráni sa tak odchodu zdravotníckych pracovníkov.

 

Súvisiaci článok: Matovič čiastočne ustúpil Lengvarskému. V prípade potreby zdravotníctvo dofinancuje

 

Zároveň poďakoval zástupcom zdravotníkov za ich postoj v otázke rozpočtu, ale aj Ministerstvu financií SR a vláde za pochopenie požiadaviek na stabilizáciu personálu.

 

img

 

"Dohodli sme sa s pánom premiérom a ministrom financií, že od doby, keď počet pacientov v nemocniciach presiahne 1 000, začnú byť zamestnancom na COVID oddeleniach vyplácané sedemeurové príplatky," doplnil. Dodal, že Slovensko darovalo 100-tisíc vakcín proti ochoreniu COVID-19 od spoločnosti AstraZeneca Vietnamu.

 

Prečítajte si tiež: Na covid mape Slovenska sa od pondelka objavia čierne okresy!

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona