Mladíka, ktorý hodil do Macrona vajce, hospitalizovali na psychiatrii!

NETKY.SK • 28 September 2021, 15:30 • 2 min
Mladíka, ktorý hodil do Macrona vajce, hospitalizovali na psychiatrii!

PARÍŽ:

slovakia

left justify in out

Mladého muža, ktorý v pondelok v Lyone hodil vajce do francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona, bol po zatknutí hospitalizovaný v psychiatrickom zariadení, oznámila v utorok lyonská prokuratúra. Iba 19-ročný študent, bol po čine umiestnený do cely policajného zaistenia

 

Útočníka spacifikovala polícia

Na žiadosť štátneho zástupcu v Lyone sa podrobil psychiatrickému vyšetreniu. To vyústilo do záveru, že rozlišovacie schopnosti mladého muža sú obmedzené.

 

Následne bol prijatý do psychiatrického centra Vinatier v Lyone. Ako informoval spravodajský web Lyoncapitale.fr, mladík doteraz nemal problémy s políciou a momentálne je ňou vyšetrovaný pre podozrenie z úmyselného násilia voči nositeľovi verejnej moci.

 

 

Prezidenta Macrona v pondelok, počas návštevy Medzinárodného veľtrhu stravovania, hotelierstva a stravovania (SIRHA) v Lyone, zasiahlo do pleca vajce, ktoré doň z davu hodil spomínaný mladý muž. Páchateľa okamžite odviedli do inej miestnosti a nasadili mu putá.

 

Macron sa chcel s útočníkom stretnúť

"Ak mi chce niečo povedať, nech príde," vyhlásil Macron v reakcii na incident a žiadal, aby útočníka priviedli naspäť. Podľa médií chcel porozumieť motivácii útočníka, ktorý hádžuc vajce skríkol: "Nech žije revolúcia!".

 

V júni dal Macronovi facku muž, keď sa prezident zdravil s verejnosťou v malom meste Tain-l’Hermitage na juhovýchode Francúzska. Macron vtedy reagoval, že bude "naďalej chodiť všade", napriek takýmto prejavom "hlúposti a násilia, ktoré sú v demokracii neakceptovateľné". Macrona vtedy podporili politici z celého politického spektra.

 

Už dva dni po tomto incidente bol jeho páchateľ, mladý nezamestnaný poberajúci sociálne dávky, odsúdený na štyri mesiace väzenia. Z väzenia ho prepustili 21. septembra.

 

Súvisiaci článok: Nespokojný občan si opäť podal Emanuela Macrona. Minule dostal facku, dnes po ňom hodil vajíčko!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona