Voľby na Ukrajine: Na prvom mieste sa strieda Porošenkov blok s Jaceňukovým frontom

NETKY.SK • 27 Október 2014, 09:58 • 2 min
Voľby na Ukrajine: Na prvom mieste sa strieda Porošenkov blok s Jaceňukovým frontom

KYJEV - Na nedeľňajších parlamentných voľbách na Ukrajine sa zúčastnilo 52,42 percenta voličov, čo je najmenej v dejinách nezávislej Ukrajiny, informovala dnes agentúra UNIAN s odvolaním sa na údaje zverejnené ústrednou volebnou komisiou (ÚVK) po zhromaždení dát zo všetkých 198 volebných obvodov.

slovakia

left justify in out

Spresnila pritom, že najvyššia účasť bola na západe krajiny. Najmenej voličov - podľa očakávania - prišlo do volebných miestností na juhovýchode Ukrajiny a v Zakarpatsku. V Kyjeve prišlo voliť 55,86 percenta voličov. ÚVK doteraz spracovala asi štvrtinu protokolov odovzdaných volebnými komisiami nižšieho stupňa. 

 

Podľa správy agentúry Ukrinform zo 07.15 h miestneho času zatiaľ vedie blok Ľudový front s 21,7 percentami. Na druhom mieste je Blok Petra Porošenka so ziskom 21,63 percenta hlasov. Agentúra upozorňuje, že doterajšie sčítanie naznačuje veľmi tesný rozdiel v počte hlasov týchto dvoch politických subjektov, ktoré si v doteraz zverejňovaných výsledkoch striedali prvé a druhé miesto. 

 

Na treťom mieste je strana Svojpomoc, ktorá má 10,56 percenta hlasov. Štvrté miesto zatiaľ má Opozičný blok s 9,60 percentami a na piatom mieste skončila Radikálna strana Oleha Ľaška so 7,64 percentami.

 

Päťpercentnú hranicu nevyhnutnú pre vstup do parlamentu zatiaľ prekonala aj strana Vlasť expremiérky Julije Tymošenkovej, ktorú podporilo 5,87 percenta voličov. Ukrinform však upozorňuje, že v posledných hodinách Vlasť pri sčítaní hlasov stále stráca, zatiaľ čo sa posilňujú pozície strany Sloboda, ktorú podľa ranného sčítania od päťpercentnej hranice delí len jedna stotina percenta, keďže dosiahla už 4,59 percenta hlasov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies