Voľby by podľa prieskumu vyhrala pravica, Netanjahuova pozícia slabne

NETKY.SK • 5 December 2014, 15:41 • 2 min
Voľby by podľa prieskumu vyhrala pravica, Netanjahuova pozícia slabne

JERUZALEM - Marcové parlamentné voľby by v Izraeli pravdepodobne so silnou podporu voličov vyhral pravicový blok strán, zotrvanie premiéra Benjamina Netanjahua na poste je však otázne. Vyplýva to z výsledkov prieskumu zrealizovaného pred marcovým hlasovaním, napísala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Spoločný blok piatich pravicových a náboženských strán by v 120-miestnom parlamente získal 63 kresiel, ukázal prieskum, ktorý zverejnil dnes denník Maariv. Čo je dostatočný počet miest pre zostavenie vlády.
     

V prípade, že sa k bloku - podľa neoficiálnych správ - pripojí aj novozaložená strana bývalého poslanca vládnej strany Likud Mošeho Kahlona, blok by v Knesete získal spoločne až 74 kresiel.
     

Z výsledkov prieskumu tiež vyplynulo, že 60 percent Izraelčanov si praje výmenu premiéra Benjamina Netanjahua v premiérskom kresle. Jeho pravdepodobnými nástupcami by sa stali Kahlon alebo bývalý minister Likudu Gideon Saar, pričom obaja sú podľa agentúry AP preferovanými alternatívami.
     

Prieskum realizovali v stredu prostredníctvom telefonických rozhovorov na vzorke 500 respondentov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies