Vojvodkyňa Meghan išla s pravdou von a Harry teraz čelí kritike

NETKY.SK • 22 Október 2019, 12:09 • 2 min
Vojvodkyňa Meghan išla s pravdou von a Harry teraz čelí kritike

Dlhé roky platilo, že britská kráľovská rodina vystupovala na verejnosti podľa jasne daných pravidiel a do svojho súkromného života nechávala okolie nahliadnuť len celkom výnimočne. Zdá sa však, že zažité poriadky netrvajú večne, čo v poslednej dobe dokazujú Harry a Meghan.

slovakia

left justify in out

Vojvodkyňa zo Sussexu sa v dokumente britskej komerčnej stanice ITV vyhla otrepaným klišé a verejne prehovorila o vlastných pocitoch. 

 

Meghan, ktorá je veľmi často terčom bulvárnych novinárov, získala podporu aj u svojho manžela Harryho, ktorý dokonca situáciu prirovnal k tej z deväťdesiatych rokov minulého storočia, kedy sa s podobným tlakom novinárov vyrovnávala aj jeho matka princezná Diana.

 

Práve princ Harry dodnes viní zo smrti matky predovšetkým britské bulvárne médiá. Princezná Diana zahynula v roku 1997, kedy sa pri snahe uniknúť fotografom stala obeťou autonehody.

 

"Moja najčernejšia nočná mora je, že sa história môže opakovať," vyjadruje obavy princ Harry v narážke na smrť svojej matky.

 

Držať si kamennú tvár


Hoci britskí priatelia Meghan varovali, že bulvár na ostrovoch jej zničí život, vojvodkyňa sa domnievala, že tlak zo strany médií ustojí.

 

"Viete, v Amerike nič také nemáme. Ale ja si som si nemyslela, že to bude jednoduché. Dúfala som však, že to bude spravodlivé," hovorí niekdajšia americká herečka, dnes členka britskej kráľovskej rodiny.

 

Harry a Meghan sa pred časom rozhodli, že na niekoľko týždňov opustia kráľovské povinnosti a vydajú sa aj so svojím synom Archiem na cestu po Afrike. A práve pri putovaní čiernym kontinentom vznikol hodinový dokument, v ktorom manželský pár okrem iného odsudzuje bulvár, s ktorým sa pustil do súdnej vojny.

 

 

Vojvodkyňa sa tiež stretla s otázkou na vlastné pocity. "Tak po prvé ďakujem, že sa ma na to vôbec pýtate, pretože sa nestáva často, že by to niekoho zaujímalo. Ja sa naozaj snažím naučiť sa ten britský pokoj, ale to, čo to so mnou robí vnútri, to je zničujúce," prezrádza 38-ročná Meghan.

 

Mal by sklopiť hlavu

 

Na kameru tiež prehovoril princ Harry, ktorý sa vyjadril ku vzťahu so svojim kedysi nerozlučitelným bratom.

 

"Súčasťou mojej role, mojej práce, vlastne celej tejto rodiny je byť neustále pod tlakom. Aj keď teraz ideme s bratom každý vlastnou cestou, stále sme bratia, ja tu pre neho vždy budem a viem, že rovnako tak on pre mňa," hovorí 35-ročný Harry.

 

O tom, či by mal manželský pár dávať najavo svoje pocity a verejne o nich hovoriť, nie je úplne presvedčená novinárka Penny Junorová, ktorá o kráľovskej rodine napísala niekoľko kníh. "Je to veľká chyba. Mal by sklopiť hlavu a prestať sa sťažovať," myslí si Junorová.

 

"Je jasné, že to nemá jednoduché, ale videla som veľa ľudí, ktorí boli v podobnej situácii a nemali také privilégiá, ako má on. Toto nie je ten Harry, ktorého poznáme a ktorého milujeme," dodáva kriticky novinárka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies