Eriksen navštívil spoluhráčov v Miláne, na trávniku sa tak skoro neobjaví

NETKY.SK • 9 August 2021, 14:55 • 2 min
Eriksen navštívil spoluhráčov v Miláne, na trávniku sa tak skoro neobjaví

MILÁNO – Úvodný zápas dánskeho národného výberu na majstrovstvách Európy proti Fínsku sa bez ohľadu na výsledok zapíše do histórie kvôli kolapsu Christiana Eriksena. V 43. minúte spadol na zem po tom, ako na neho spoluhráč hodil loptu z autu.

slovakia

left justify in out

Dánsky reprezentant sa dostal z najhoršieho aj vďaka pohotovej reakcii zdravotníkov, ktorí mu poskytli prvú pomoc a počas následnej operácie dostal tzv. kardioverter – defibrilátor, prístroj, ktorý bude sledovať rytmus jeho srdca. Po dvoch mesiacoch od nešťastnej udalosti sa stále hovorí o jeho budúcnosti na trávniku, keďže v súčasnosti stále nie je jasné, či bude môcť hrať.

 

 

Podľa aktuálnych odhadov ho čaká aspoň šesťmesačná pauza, medzitým bude hráč Interu Miláno pod drobnohľadom lekárov, ktorí určia, či bude defibrilátor potrebovať naďalej. Ak by musel hrať s týmto prístrojom, jeho pôsobenie v Taliansku by sa skončilo, keďže v Serii A je zakázané športovať s implantovaným defibrilátorom, hoci v iných krajinách je to inak. Defibrilátor využíva napríklad Holanďan Daley Blind z Ajaxu Amsterdam.

 

 

Dáni sa na EURE dokázali po úvodnom šoku spamätať a po prehrách s Fínskom a Belgickom deklasovali v poslednom zápase skupinovej fázy Rusko v pomere 4:1. Od vyraďovacej fázy začali hrať ako z veľkej knihy, v osemfinále prešli po štvorgólovej nádielke cez Wales a v štvrťfinále si poradili s našimi susedmi z Českej republiky. Výhra 2:1 ich posunula do semifinále, kde zviedli vyrovnaný zápas s Anglickom, ktorý sa pre nich napokon skončil nešťastne po nafilmovanom páde Sterlinga v pokutovom území. Majstri Európy z roku 1992 si však získali sympatie celej futbalovej verejnosti.

 

 

Eriksen minulý týždeň navštívil spoluhráčov v tréningovom centre Interu a rozdával úsmevy na všetky strany. Absolvoval aj stretnutie s vedením klubu a realizačným tímom. „Darí sa mu dobre. Bude pokračovať v rehabilitačnom programe, ktorí riadia dánski odborníci v Kodani,“ uviedol klub na sociálnych sieťach. Bývalý hráč londýnskeho Tottenhamu je údajne odhodlaný pokračovať v kariére a urobí všetko pre to, aby si ešte zahral na najvyššej úrovni.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies