Vojenskí lekári zo Slovenska školili 300 ukrajinských kolegov

NETKY.SK • 16 August 2014, 07:17 • 2 min
Vojenskí lekári zo Slovenska školili 300 ukrajinských kolegov

BRATISLAVA - Dvaja slovenskí vojenskí lekári odovzdali v Kyjeve svojim ukrajinským kolegom skúsenosti o tom, ako funguje práca vojenských lekárov v krízových oblastiach a o poskytovaní zdravotnej pomoci.

slovakia

left justify in out

Skoro 300 ukrajinských lekárov a zdravotníkov školil náčelník poľnej mobilnej zdravotníckej jednotky Jozef Kuca a primár chirurgického oddelenia Poľnej mobilnej zdravotníckej jednotky Ján Berec.

 

"Obaja vojenskí lekári majú bohaté skúsenosti aj z pôsobenia v zahraničných misiách, z misie ISAF v Afganistane alebo z mierovej misie OSN UNMISET vo Východnom Timore," uviedla hovorkyňa ministerstva obrany Martina Balleková.

 

Šéf rezortu obrany Martin Glváč vyhlásil, že aj toto je jedna z foriem našej pomoci, ktorú sme poskytli Ukrajine. "Naši vojenskí lekári patria k špičke a preto som rád, že svoje skúsenosti mohli odovzdať ďalej ukrajinským lekárom a zdravotníkom," povedal.

 

Ukrajinskí lekári a zdravotníci sa mohli dozvedieť praktické informácie z poľnej chirurgie, napríklad o organizácii a riadení poľnej nemocnice, ako riešiť akútne zákroky v sťažených podmienkach, či o následnej psychologickej pomoci pacientom. Naši lekári boli pritom podľa Ballekovej jedinými zahraničnými prednášajúcimi, ktorí ukrajinských lekárov školili. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies