VODNÝ SLALOM-SP: Víťazný návrat Martikána v C1, výhru venuje manželke

NETKY.SK • 24 August 2013, 13:24 • 2 min
VODNÝ SLALOM-SP: Víťazný návrat Martikána v C1, výhru venuje manželke

BRATISLAVA - Matej Beňuš a Alexander Slafkovský sa nedostali na prvé miesto v hodnotení Svetového pohára v C1

slovakia

left justify in out

Päťnásobný olympijský medailista vo vodnom slalome v C1 Michal Martikán sa pri návrate po ročnej prestávke na medzinárodnú scénu stal víťazom pretekov finálového 5. kola Svetového pohára v Areáli vodných športov Divoká voda v Čunove. Tridsaťštyriročný rodák z Liptovského Mikuláša sa presadil vďaka zrýchleniu v spodnej časti trate. Martikán predviedol čistú jazdu a trať s 23 bránkami zvládol za 101,38 s. "Opäť bola v Čunove skvelá atmosféra. V strednej časti trate som urobil menšie chyby, našťastie som zvládol Niagaru oveľa rýchlejšie ako súperi, čo rozhodlo. Víťazstvo je mojím darčekom manželke k desiatemu výročiu našej svadby, ktorú sme mali včera. Oťukol som si súperov pred majstrovstvami sveta, čo môže dvihnúť sebavedomie. Verím, že aj šampionát bude pre mňa úspešný," povedal Michal Martikán. 

Martikán o 66 stotín zdolal Brita Davida Florencea. Ďalší slovenský zástupca Matej Beňuš skončil na 3. mieste s odstupom 1,07 sekundy na krajana. Všetci medailisti absolvovali čisté jazdy. Beňuš bojoval o prvenstvo v celkovom hodnotení Svetového pohára. Napokon prehral súboj o dva body s Nemcom Siderisom Tasiadisom a skončil na 2. priečke. Na trón v seriáli by Beňuša posunulo o jednu priečku lepšie umiestnenie v Čunove. "Vedel som, že ešte mám šancu vyhrať Svetový pohár, ale matematikou som sa príliš nezaoberal. Nevyšlo to, ale tragédiu z toho nerobím. Vrchol sezóny ešte len príde. Rád by som na majstrovstvách sveta obhájil medailu z predchádzajúceho šampionátu," uviedol Matej Beňuš. 

Tretí Slovák Alexander Slafkovský obsadil konečnú 5. priečku. Ak by išiel čisto, obsadil by 2. priečku a obhájil by celkové prvenstvo vo Svetovom pohári. O lepší výsledok ho obrala chyba na dvanástej bránke. "Som veľmi sklamaný. Myslím si, že som predviedol dobrý výkon. Nie som si vedomý dotyku bránky. Ten videli rozhodcovia a proti tomu nič nezmôžem. Pár dní si oddýchnem a už budem ladiť formu na majstrovstvá sveta. Verím, že tam si chuť z nie najvydarenejšej sezóny vylepším," tvrdil Alexander Slafkovský. 


Výsledky: 
C1 - finále: 1. Michal Martikán (SR) 101,38 (0 tr. sekúnd), 2. David Florence (V. Brit.) 102,04 (0), 3. Matej Beňuš (SR) 102,45 (0), ... 5. Alexander Slafkovský (SR) 103,69 (2) 

Konečné poradie SP (po 5 pretekoch): 1. Sideris Tasiadis (Nem.) 215, 2. Matej Beňuš (SR) 213, 3. Anže Berčič (Slovin.) 208, 4. David Florence (V. Brit.) 206, 5. Alexander Slafkovský (SR) 206, ... 19. Jerguš Baďura 91, 28. Michal Martikán 60, 37. Karol Rozmuš (všetci SR) 36



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies