Vodiči sa majú pripraviť na kolóny, začína sa Pohoda

NETKY.SK • 4 Júl 2012, 20:34 • 2 min
Vodiči sa majú pripraviť na kolóny, začína sa Pohoda

Vodiči sa majú pripraviť na kolóny, začína sa Pohoda - Doprava Vo štvrtok sa začína najväčší slovenský multimediálny festival Bažant Pohoda 2012. Polícia očakáva rovnako ako každý rok kolóny áut, ktoré potiahnu smerom na trenčianske letisko.

slovakia

left justify in out

img

Vo štvrtok sa začína najväčší slovenský multimediálny festival Bažant Pohoda 2012. Polícia očakáva rovnako ako každý rok kolóny áut, ktoré potiahnu smerom na trenčianske letisko. “Vzhľadom k tomu, že očakávame veľký záujem návštevníkov, ktorí prídu na festival na motorových vozidlách, upozorňujeme na kolóny vozidiel, ktoré sa budú tvoriť predovšetkým na ceste I/50,“ informoval trenčiansky policajný hovorca Pavol Kudlička. Vodiči musia počítať s obmedzením rýchlosti jazdy na tejto ceste a celkovo väčším počtom motorových vozidiel a chodcov v Trenčíne a jeho okolí. Krajský dopravný inšpektorát v Trenčíne zároveň žiada vodičov motorových vozidiel, ktorí sa budú počas Pohody pohybovať v Trenčíne a jeho okolí, aby zvýšili svoju pozornosť a najmä ohľaduplnosť voči ostatným účastníkom cestnej premávky.

Kyvadlová doprava začne premávať okolo obeda z autobusovej stanice v Trenčíne, návštevníkov dopraví priamo pred areál letiska. Ako informoval PR manažér Pohody Mário Gešvantner, jazdiť bude v 15-minútových intervaloch, v nočných hodinách každú hodinu. Po skončení nočného programu na hlavných pódiách, bude doprava posilnená, uviedol s tým, že nočná kyvadlová doprava bude stáť aj na sídlisku Juh. Za prepravu kyvadlovou dopravou návštevníci festivalu zaplatia cez deň 60 centov, v noci 90 centov.

Pre tých, ktorí pôjdu autom, sú pripravené parkoviská s kapacitou niekoľko tisíc áut. Ako informoval Gešvantner, tento rok je o parkovanie na letisku menší záujem ako vlani. Dôvodom sú podľa neho špeciálne autobusy, ktoré pôjdu z desiatich slovenských a troch českých miest. Tie dovezú návštevníkov vo štvrtok pred začiatkom Bažant Pohody 2012 rovno k bránam festivalového areálu. V nedeľu 8. júla o 10:10 budú všetky autobusy pristavené pred hlavným pódiom, aby o 10:30 ľudí zase odviezli domov.

V celom areáli Pohody bude rozmiestnených niekoľko cisterien s vodou. Pitnú vodu si budú môcť návštevníci festivalu kúpiť v nápojových centrách. Vodu budú rozdávať aj službukonajúci asistenti. Tí budú rozdávať a nalievať vodu ľuďom v prvých radoch pod pódiom. Návštevníci Pohody budú mať k dispozícií viac ako 500 mobilných toaliet.

Predpovede počasia zatiaľ hovoria o horúcom a slnečnom víkende. Gešvantner preto návštevníkom odporúča, aby dodržiavali pitný režim, nosili pokrývky hlavy a natierali sa opaľovacími krémami, ktoré budú na letisku rozdávať. Zároveň by sa mali ľudia pripraviť aj na prípadné zmeny počasia.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies