Vodiči pozor: Počas pretekov Okolo Slovenska treba rátať s dopravnými obmedzeniami

NETKY.SK • 5 Jún 2017, 16:31 • 2 min
Vodiči pozor: Počas pretekov Okolo Slovenska treba rátať s dopravnými obmedzeniami

BRATISLAVA - Účastníci cestnej premávky budú musieť počas konania cyklistických pretekov Okolo Slovenska počítať s dopravnými obmedzeniami. Upozorňuje na to Denisa Baloghová z Prezídia Policajného zboru. Preteky sa uskutočnia od 7. do 11. júna.

slovakia

left justify in out

Začínajú sa v meste Levoča prológom v dĺžke 3,7 kilometra (km). Následne 8. júna je prvá etapa z Levoče do Banskej Bystrice v dĺžke 211,8 km. Druhá etapa bude 9. júna v dĺžke 172 km a pôjde z Banskej Bystrice do Nitry. Ďalší deň (10.6.) sa začne tretia etapa z Nitry do Trnavy v dĺžke 222,1 km. Posledná etapa v dĺžke 152,5 km sa začne v Trnave 11. júna, kde aj skončí.

 

V rovnaký deň sa o 10.45 h v Trnave počas medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska uskutoční aj sprievodné podujatie Energia na kolesách za účasti širokej verejnosti, pričom trasa vedie po malom okruhu pretekov Okolo Slovenska.

 

"Aby nedošlo k ohrozeniu života a zdravia, prípadne ku kolíznym situáciám či nehodám, účastníci cestnej premávky budú musieť počítať s dopravnými obmedzeniami. Policajti budú v maximálnej miere dohliadať na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, na jej účastníkov i účastníkov podujatia, a v prípade potreby budú regulovať premávku," avizuje Baloghová.

 

Policajti poskytnú organizátorom pretekov pomoc pri zabezpečovaní nerušeného priebehu podujatia po stanovených trasách i verejného poriadku v etapových mestách pretekov. "Taktiež spolupracujú s cestným správnym orgánom pri zabezpečovaní výluky dopravy, jej regulácie, prípadne odklonu cestnej premávky," uviedla.

 

Polícia bude verejnosť o obmedzeniach a zmenách v doprave včas informovať prostredníctvom jednotlivých krajských riaditeľstiev Policajného zboru.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies