Mäso z rizikových bitúnkov v Poľsku sa dostalo do desiatich štátov EÚ

NETKY.SK • 31 Január 2019, 13:27 • 2 min
Mäso z rizikových bitúnkov v Poľsku sa dostalo do desiatich štátov EÚ

Takmer 300 kilogramov mäsa z rizikových bitúnkov v Poľsku, kde spracovávali tiež mäso z chorých kráv, sa dostalo do slovenských škôl a reštaurácií.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtok o tom informoval šéf Štátnej veterinárnej a potravinovej správy Jozef Bíreš. Podľa hlavného poľského veterinára Pawla Niemczuka sa celkom 2700 kilogramov podozrivého mäsa dostalo do desiatich štátov Únie.

 

Pawel Niemczuk na tlačovej konferencii potvrdil, že mäso bolo vyvezené do Rumunska, Švédska, Maďarska, Estónska, Fínska, Francúzska, Španielska, Litvy, Portugalska a na Slovensko.

 

"V Poľsku neprebiehali kontroly, tak ako mali, čiže nie je možné garantovať bezpečnosť mäsa," uviedol za slovenskú veterinárnu správu Jozef Bíreš.

 

img


Mäso z rizikových bitúnkov z Poľska sa na východné Slovensko dostalo do troch prevádzok, odkiaľ bolo ďalej distribuované. Zmienené prevádzkarne sú v Bardejove, Gaboltov a Bidovce na východe krajiny.

 

Slovenská Štátna veterinárna a potravinová správa pokračuje v celoplošných kontrolách na všetkých stupňoch výroby, spracovania a obchodu.

 

Slovenská ministerka poľnohospodárstva Gabriela Matečná si v tejto súvislosti na piatok predvolala poľského veľvyslanca v Bratislave.

 

Český minister poľnohospodárstva Miroslav Toman v pondelok ubezpečil, že na český trh sa toto mäso nedostalo, informuje portál Novinky.cz. Že sa mäso nedostalo do Česka, potvrdil aj Niemczuk. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies