Vodiči pozor: Meteorológovia varujú pred poľadovicou na celom území Slovenska až do neskorej noci

NETKY.SK • 20 December 2016, 08:46 • 2 min
Vodiči pozor: Meteorológovia varujú pred poľadovicou na celom území Slovenska až do neskorej noci

BRATISLAVA - Vodiči by mali byť dnes na cestách opatrní, na celom území Slovenska sa môže tvoriť poľadovica. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahu prvého stupňa.

slovakia

left justify in out

So šmykľavými vozovkami možno počítať až do neskorej noci. "Na mrznúce mrholenie si treba dať pozor najmä v lokalitách Bratislava, Pezinok a Buková," uvádza Slovenská správa ciest (SSC) na webe zjazdnosť.sk.

 

Hmla s dohľadnosťou do 50 metrov je v okolí Martina, Turčianskych Teplíc, Sedla Besník a Spišského Hrhova, do 100 metrov v lokalitách Vrútky, Turany, Iliašovce, Štrba, Široké a Švábovská stráň.

 

img

 

Pre vozidlá nad 10 metrov uzatvorili horský priechod Šútovce a úsek cesty I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom. Na ceste II/584 v úseku Srdiečko - Bystrá musia vodiči použiť snehové reťaze, nutné je to pre všetku dopravu.

 

Horské priechody sú zjazdné, takisto všetky sledované diaľničné úseky, rýchlostné cesty a cesty I., II. a III. triedy.

 

Predpoveď počasia na utorok:

Zamračené a hmlisto. Na horách a ojedinele aj v nižších polohách zmenšená oblačnosť. Ojedinele slabé sneženie alebo mrholenie, aj mrznúce. Denná teplota -3 až 1, pri slnečnom počasí okolo 4 st. Slabý, na juhozápade juhovýchodný vietor do 25 km/h.

 

Streda:

Prevažne zamračené nízkou oblačnosťou a hmlisto, na horách, a ojedinele aj v nižších polohách, jasno alebo len malá oblačnosť. Len ojedinele mrholenie alebo slabé sneženie. Najnižšia nočná teplota -1 až -6, v dolinách a kotlinách miestami okolo -8 st. Najvyššia denná teplota -3 až +2, pri slnečnom počasí miestami okolo 5 st. Slabý, na západe prevažne juhovýchodný vietor 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h), v nárazoch do 12 m/s (45 km/h).

 

Štvrtok:

Zamračené nízkou oblačnosťou a hmlisto, ojedinele s mrholením alebo slabým snežením. Na horách, a ojedinele aj v nižších polohách, jasno alebo len malá oblačnosť. Najnižšia nočná teplota -1 až -6 st., v dolinách a kotlinách ojedinele -7 až -12 st. Najvyššia denná teplota -2 až +3, pri slnečnom počasí miestami okolo 6 st. Prevažne slabý vietor.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies