VODIČI POZOR: Dopravná polícia bude kontrolovať prítomnosť alkoholu na cestách II. a III. triedy

NETKY.SK • 19 Október 2023, 11:40 • 2 min
VODIČI POZOR: Dopravná polícia bude kontrolovať prítomnosť alkoholu na cestách II. a III. triedy

Dopravná polícia v najbližších dňoch zintenzívni kontroly na prítomnosť alkoholu za volantom, či kormanom, aj na menej frekventovaných úsekoch slovenských ciest. Ide o súčasť preventívnej akcie proti alkoholu na cestách “BUĎ ROZUMNÝ“, ktorú organizujú Slovenské združenie výrobcov piva a sladu (SZVPS) s Policajným zborom a BECEP Ministerstva dopravy SR. Preventívna akcia bude prebiehať od 23. do 29. októbra 2023 po celom Slovensku.

slovakia

left justify in out

„Jesenné sychravé a hmlisté počasie je samo o sebe náročné na pozornosť a reflexy vodičov. Najmä na cestách nižšej triedy sa neraz vodiči spoliehajú, že tu nestretnú príslušníkov dopravnej polície. Naše hliadky sa nachádzajú aj v týchto oblastiach a počas najbližších dní sa tu špeciálne zameriame na kontrolu vodičov po celom Slovensku aj v súvislosti so Sviatkom všetkých svätých a Pamiatkou zosnulých. Alkohol za volant nepatrí v žiadnom období roka a na žiadnej cestnej komunikácii,“ upozornil Tomáš Vrábel z odboru dopravnej polície Prezídia Policajného zboru. Príslušníci dopravnej polície budú pristupovať k alkoholu za volantom nekompromisne.

Celoslovenskú akciu „BUĎ ROZUMNÝ“ zameranú na prevenciu proti alkoholu za volantom či riadidlami, organizujú od mája Policajný zbor so Slovenským združením výrobcov piva a sladu a Oddelením bezpečnosti cestnej premávky (BECEP) Ministerstva dopravy SR. Prebiehať bude ešte do konca októbra. V rámci akcie už prebehli špeciálne kontroly zamerané na vodičov v máji, na cyklistov v júni, na zostatkový alkohol v júli, na motocyklistov v auguste a na zostatkový alkohol v septembri. Vodiči, ktorí dodržia zákon, budú odmenení nealko pivom, či radlermi, ktoré poskytli členovia Slovenského združenia výrobcov piva a sladu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
Zdroj: TS PZ SR, Foto: FB
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies