Vodca rumunského gangu zlodejov umeleckých diel dostal takmer sedem rokov

NETKY.SK • 26 November 2013, 18:22 • 2 min
Vodca rumunského gangu zlodejov umeleckých diel dostal takmer sedem rokov

BUKUREŠŤ - Súd v Rumunsku odsúdil dnes na šesť rokov a osem mesiacov vodcu gangu, ktorý pri jednej z najväčších krádeži umeleckých diel v dejinách odcudzil z galérie v Holandsku umelecké diela vysokej hodnoty. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Vodca gangu Radu Dogaru a jeho členovia Eugen Darie a Alexandru Bitu sa ešte v októbri priznali, že z múzea Kunsthal v Rotterdame ukradli umelecké diela v hodnote takmer 18 miliónov eur. Osud siedmich obrazov od Moneta, Picassa, Matissa, Gauguina, De Haana a Luciana Freuda je stále nejasný. Známe je iba to, že obrazy boli prevezené do Rumunska.

Matka hlavného podozrivého Olga Dogaruová z obce Carcaliu na juhovýchode Rumunska tvrdila, že obrazy spálila v kachliach. Pracovníci istého rumunského múzea potvrdili, že popol objavený v kachliach v jej dome obsahoval zvyšky farby, pláten a klince. Žena neskôr svoje tvrdenia poprela.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies