Vodca islamistickej skupiny Ansár aš-Šaría podľahol zraneniam

NETKY.SK • 23 Január 2015, 16:43 • 2 min
Vodca islamistickej skupiny Ansár aš-Šaría podľahol zraneniam

BENGHÁZÍ - Muhammad Zaháwí, vodca islamistickej skupiny Ansár aš-Šaría, podľahol zraneniam, ktoré utrpel v septembri v boji s provládnymi jednotkami v Benghází na východe Líbye.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie Zaháwího najbližších príbuzných a líbyjských predstaviteľov.
     

Zaháwí, ktorý so svojimi bojovníkmi pomáhal v roku 2011 zvrhnúť režim diktátora Muammara Kaddáfího a neskôr založil brigádu Ansár aš-Šaría v Benghází, zomrel v nemocnici, kde sa liečil zo zranení utŕžených v boji.
     

Zaháwího smrť potvrdil aj veliteľ jednotky, ktorá v Benghází bojuje proti Ansár aš-Šaría. 
     

Skupina Ansár aš-Šaría sa doposiaľ k správam o Zaháwího smrti nevyjadrila.
     

Militantná organizácia Ansár aš-Šaría, ktorá presadzuje zavedenie islamského práva šaría, je obviňovaná z mnohých útokov a atentátov v Benghází. Zároveň je podozrivá z útoku na konzulát USA zo septembra 2012, pri ktorom zahynul americký veľvyslanec Chris Stevens a jeho traja kolegovia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies