Vo Wembley ožije v piatok rivalita medzi Anglickom a Škótskom

NETKY.SK • 10 November 2016, 13:25 • 2 min
Vo Wembley ožije v piatok rivalita medzi Anglickom a Škótskom

BRATISLAVA - Už 113. diel ostrovného futbalového derby medzi Anglickom a Škótskom bude pútať v piatok pozornosť v kvalifikácii MS 2018. Vo Wembley bude Albión proti tradičnému súperovi papierovým favoritom. So siedmimi bodmi vedie tabuľku po 3. kolách, Škóti sú štvrtí so 4 bodmi. Pred piatym Slovenskom, ktorému v októbri v Trnave podľahli 0:3, majú zverenci trénera Gordona Strachana náskok len jedného bodu.

slovakia

left justify in out

V ďalších piatkových súbojoch skupiny Slováci opäť v Trnave privítajú druhú Litvu a tretí Slovinci sa predstavia na pôde bezbodovej poslednej Malty. Reprezentanti dvoch najstarších futbalových asociácií na svete sa v súťažnom súboji nestretli od roku 1999. V ich vzájomných zápasoch sa zrodilo doteraz 47 triumfov Anglicka, Škóti sa tešili z výhry 41-krát.

 

Pre dočasného trénera domácich Garetha Southgatea to bude predposledný súboj na poste, tým posledným bude domáca príprava proti Španielom v utorok 15. novembra. Nástupca Sama Allardycea s tým ale problém nemá: "Už som niekoľkokrát jasne povedal, že ma požiadali viesť mužstvo v štyroch zápasoch. Mám pred sebou ešte dva naozaj atraktívne súboje a teším sa na ne. Proti Škótsku je to vždy niečo špeciálne," povedal tréner Anglicka. Ten už môže počítať aj s útočníkom Harry Kaneom, ktorý sa vrátil po zranení členka. "Je super, že všetci cítia dôležitosť tohto zápasu. Vieme o čo ide. Nie je to ako iný zápas, v ktorom keď prehráte, o chvíľu už o ňom nič nepočujete. Poznáme škótskych hráčov, máme medzi nimi priateľov. Ak nás zdolajú, budú nám to pripomínať. Po tom, samozrejme, netúžime a urobíme všetko, aby sme zvíťazili my," povedal Kane.

 

S kapitánskou páskou na ruke povedie Albión v derby Wayne Rooney, ktorý stále nemá stabilné miesto v základnej jedenástke Manchestru United. V uplynulých stretnutiach mu však tréner Jose Mourinho dal viac dôvery a Rooney ukázal, že postupne sa dostáva do formy. Náročné obdobie na klubovej scéne mierne oslabilo aj jeho reprezentačné postavenie, keďže v uplynulom dueli v Slovinsku (0:0) nastúpil ako striedajúci hráč. "Momentálne je v lepšej forme ako v minulosti. Keď som ho videl naposledy hrať, nemal som žiadne obavy. V uplynulých vystúpeniach za Manchester United podal dobré výkony. Jeho skúsenosti pre zápas, aký je tento, sú veľmi potrebné. Do mužstva s množstvom energie a potenciálu potrebuje zakomponovať aj skúsenosti," povedal Southgate.

 

Pod veľkým tlakom je tréner hostí Strachan. Pred médiami si ho ale nepripustil. "Teším sa ja a tešia sa aj hráči. To viem naisto. Určite si to všetci užijeme," citovala ho agentúra DPA. Jeho zverenec, stredopoliar James McArthur, uviedol, že ich kouč si od hráčov zaslúži podporu: "Všetci vedia, že tréner aj realizačný tím sú pod veľkým tlakom. Samozrejme, dobrý výsledok chceme získať kvôli seba a fanúšikom, ale v tejto situácii naozaj aj kvôli trénerovi."

 

Slovinci naposledy získali doma s Anglickom bod po remíze 0:0. Zverenci trénera Srečka Katanca budú v Ta'Qali favoritom. "Vieme presne, čo máme robiť a ako sa pripraviť na Maltu, aby sme boli úspešní. Pred zápasom nikdy neviete, čo sa udeje, takže na ihrisku môžete mať problémy. Preto sa musíme koncentrovať čo najlepšie," citoval web slovinského zväzu brankára Jana Oblaka, ktorý v reprezentácii už neinkasoval 236 minút.

 

kvalifikácia MS 2018, F-skupina:

 

piatok 11. novembra o 20.45 SEČ:

 

Trnava

SLOVENSKO - Litva /rozhoduje: Anastasios Sidiropoulos (Gr.)/

Londýn

Anglicko - Škótsko /Cüneyt Çakir (Tur./

Ta'Qali

Malta - Slovinsko /Paweł Raczkowski (Poľ.)/

 

tabuľka:

 

1. Anglicko 3 2 1 0 3:0 7

2. Litva 3 1 2 0 5:3 5

3. Slovinsko 3 1 2 0 3:2 5

4. Škótsko 3 1 1 1 6:5 4

5. SLOVENSKO 3 1 0 2 3:2 3

6. Malta 3 0 0 3 1:9 0

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies