Vo vlakoch do Nemecka a Rakúska hliadkujú spolu policajti troch krajín

NETKY.SK • 6 September 2015, 20:35 • 2 min
Vo vlakoch do Nemecka a Rakúska hliadkujú spolu policajti troch krajín

BUDAPEŠŤ - Vo vlakoch smerujúcich z budapeštianskej Východnej stanice (Keleti pályaudvar) do Rakúska a Nemecka hliadkujú spolu maďarskí, rakúski i nemeckí policajti, informoval z večernej spoločnej tlačovej konferencie maďarskej polície s Úradom pre prisťahovalectvo a občianstvo (BÁH) spravodajský server Nol.hu.

slovakia

left justify in out

Novinárom uviedli že maďarská polícia udržuje priebežný kontakt s maďarskou železničnou spoločnosťou MÁV, podľa ktorej v súvislosti s migrantmi dnes na železnici neboli doposiaľ žiadne rušivé momenty.

 

Policajti na maďarsko-srbských hraniciach zadržali dnes 1459 ilegálnych migrantov. Prisťahovalecký úrad evidoval tento deň 1443 žiadostí o azyl. V zberných táboroch úradu sa zdržiava v súčasnosti 3049 cudzincov.

 

Polícia nemá informácie ani o približnom počte migrantov, ktorí v piatok a v sobotu v rámci organizovaného prevozu k rakúskym hraniciam opustili územie Maďarska a odhadovať predstavitelia polície odmietli.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies