Vo Viedni odsúdili islamistu za terorizmus na štyri roky väzenia

NETKY.SK • 22 Október 2015, 18:45 • 2 min
Vo Viedni odsúdili islamistu za terorizmus na štyri roky väzenia

VIEDEŇ - Na štyri roky odňatia slobody nepodmienečne odsúdili dnes vo Viedni 37-ročného islamistu, a to za členstvo v teroristickom zoskupení a financovanie teroristických aktivít. Informáciu priniesol rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.

slovakia

left justify in out

Obžalovaný sa v súdnej sieni k trestnej činnosti nepriznal, jeho právny zástupca argumentoval, že sa nepodieľal na financovaní terorizmu, a inkriminované transakcie označil za "neškodné prevody Čečenov žijúcich v Rakúsku príbuzným v Groznom".

 

Senát však nemal pochybnosti o tom, že obžalovaný zaslal militantnej skupine Kaukazský emirát dary v hodnote viac ako 400.000 eur.

 

Podľa názoru súdu sa pri domovej prehliadke u podozrivého našiel poznámkový blok, ako aj mobilný telefón, ktorých obsah spoločne s množstvom poznatkov z monitoringu muža dokazujú teroristické aktivity obžalovaného.

 

Spoluobžalovaného synovca muža súd s pochybnosťami o jeho vine oslobodil. Tento 28-ročný muž, v ktorého byte sa našlo 26.000 eur, ubezpečil v súdnej sieni, že ide o prostriedky z predaja domu v Čečensku.

 

Ani jeden z verdiktov ešte nie je právoplatný.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies