Vo Viedni nainštalovali špeciálne semafóry na podporu tolerancie

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 09:00 • 2 min
Vo Viedni nainštalovali špeciálne semafóry na podporu tolerancie

VIDEDEŇ - Úrady v rakúskom hlavnom meste Viedeň nainštalovali za uplynulé dni na 47 križovatkách špeciálne svetelné signály, ktoré namiesto tradičných postáv zobrazujú páry - muža a ženu, dve ženy či dvoch mužov. Všetky zároveň nesú symbol srdca, informovala v utorok agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Špeciálna svetelná signalizácia zostane na uliciach Viedne do júna. V tomto období sa totiž v meste konajú viaceré podujatia spojené s témou tolerancie, vrátane charitatívnej akcie Life Ball, ktorá je najväčším podujatím svojho druhu v Európe a koná sa na podporu ľudí s vírusom HIV alebo chorobou AIDS.

 

Iniciatíva sa stretla s kritikou pravicovej Slobodnej strany Rakúska (FPÖ), podľa ktorej je tento krok v rozpore s dopravnými predpismi a ide o mrhanie peniazmi daňových poplatníkov. Obyvatelia metropoly však nápad ohodnotili pozitívne ako prezentáciu tolerancie osôb rovnakej sexuálnej orientácie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies