Vo veľkej firme sa zarába o tretinu viac ako v malej

NETKY.SK • 17 Júl 2014, 15:34 • 2 min
Vo veľkej firme sa zarába o tretinu viac ako v malej

BRATISLAVA - Priemerný mesačný plat na Slovensku dosiahol v 1. polroku 2014 podľa prieskumu Platy.sk 858 eur mesačne.

slovakia

left justify in out

Najviac ľudia zarábali v Bratislavskom kraji, kde mesačný plat dosiahol 1185 eur, najmenej v Prešovskom kraji 728 eur. Ako benefit od zamestnávateľa najčastejšie ľudia dostávajú firemné akcie.
     

Najbližšie sú k priemerným platom na Slovensku svojimi zárobkami ľudia z Trnavského kraja, v ktorom za 1. polrok zarábali v priemere 859 eur mesačne. Respondenti v Bratislavskom kraji uvádzali priemerný plat 1185 eur.
       

„Dôvodom vyšších platov v Bratislavskom kraji je aj štruktúra firiem, ktoré tam pôsobia. V hlavnom meste majú svoje pobočky často zahraničné korporácie, ktoré na Slovensku patria medzi firmy s najlepšie zarábajúcimi zamestnancami,” uviedol projektový manažér Platy.sk Miroslav Dravecký.
     

Priemerný plat vo firmách do 10 zamestnancov bol v 1. polroku 799 eur mesačne, kým vo veľkých korporáciách nad 1000 zamestnancov uvádzali ľudia priemerný plat 1044 eur.
     

Viac ako 1000 eur mesačne v uvedenom období zarobili ľudia pracujúci pre firmy z troch odvetví. Priemerný hrubý mesačný plat vo firmách pôsobiacich v informačných technológiách bol 1182 eur, vo farmaceutických firmách ľudia v priemere zarobili 1017 eur mesačne a v telekomunikáciách 1008 eur mesačne.
     

Spomedzi respondentov, ktorí uviedli, že dostávajú aspoň jeden benefit, najčastejšie uvádzaným boli firemné akcie. K ďalším rozšíreným benefitom medzi zamestnancami patrili vzdelávanie, nápoje na pracovisku, mobilný telefón na súkromné účely a flexibilný pracovný čas.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies