Hamilton si dominantným štýlom pripisuje ďalšie víťazstvo

NETKY.SK • 17 August 2020, 10:59 • 2 min
Hamilton si dominantným štýlom pripisuje ďalšie víťazstvo

KATALÁNSKO - Líder šampionátu Lewis Hamilton si pripisuje ďalšie víťazstvo a upevňuje si svoju pozíciu na čele poradia tohtoročného šampionátu F1.

slovakia

left justify in out

Hamilton si pomaly ale isto kráča za siedmym majstrovským titulom

V kvalifikačnom súboji, dokázal 6-násobný majster sveta poraziť svojho fínskeho kolegu a opäť navýšil svoj rekord v počte zisku pole position, v tejto tabuľke už dávno prekonal legendu F1 Michaela Schumachera.

 

Hamilton zvládol štart na jednotku a v prvých kolách sa ho snažil držať talentovaný Holanďan Max Verstappen, no postupom kôl sa Hamiltonov náskok zvýšil až na priepastných 30 sekúnd. Pokazený štart Bottasa umožnil Hamiltonovi v pokoji "zmenežovať" preteky a odniesť si ďalších 25 bodov do svojej zbierky.

 

 

Verstappen neustále dokazuje, že má nato stať sa majstrom sveta

"Mad Max" ako ho prezývajú fanúšikovia, získal druhé miesto v nedeľňajších pretekoch a upevnil si svoju druhú priečku v šampionáte. Kvalifikoval sa síce až na 3.mieste, no hneď po štarte sa dostal pred pilota Mercedesu Bottasa a ako jediný aspoň zo začiatku dokázal Hamiltonovému tempu konkurovať. Pilot Red Bullu dokazuje, že dokáže bojovať o víťazstvá aj v o triedu horšom monoposte, čo sa považuje ako jeden zo základných faktorov, ktoré nám ukazujú, že v budúcnosti má nato aby sa stal majstrom sveta a legendou F1.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

P2 💪 Maximum we could achieve today so all good 👏 #SpanishGP #KeepPushing

Příspěvek sdílený Max Verstappen (@maxverstappen1),

 

Odpísaný Vettel si naplánoval lepšiu stratégiu ako jeho tím Ferrari

Vzťah Ferrari a Vettela klesol až na úplné dno, pilot stratil vieru v jeho tím a tím ho odpísal na "druhé husle". Po ďalšej hrôzostrašnej kvalifikácii, v ktorej sa umiestnil až na 11.mieste sa do pretekov nepočítalo, že by 4-násobný majster sveta mohol pomýšľať na nejakú slušnú porciu bodov. No opak sa stal pravdou, vďaka heroickému výkonu Vettela po perfektnom "zmenežovaní" pneumatík sa Nemec umiestnil na 7.mieste. Ferrari neplánovalo pouziť takúto stratégiu ale Vettel vedel, že to je jeho jediná šanca a vo vysielačke v priebehu pretekov sa vyjadril: „Nemáme čo stratiť, musíme to skúsiť“. Ako sa hovorí odvážnemu šťastie praje. Červený tím sa môže tešiť zo 7. miesta ale nie ich zásluhou, ale zásluhou Sebastiana Vettela.

 

Poradie v šampionáte:

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona