Vo veku 57 rokov zomrela speváčka Vanity

NETKY.SK • 16 Február 2016, 08:09 • 2 min
Vo veku 57 rokov zomrela speváčka Vanity

FREMONT - Vo veku 57 rokov zomrela kanadská speváčka a herečka Vanity. Bývalá členka už nefungujúceho tria Vanity 6 skonala v pondelok v nemocnici v kalifornskom Fremonte v dôsledku zlyhania obličiek. Rodáčka z mesta Niagara Falls v kanadskom Ontáriu trpela ostatné roky tiež bolesťami v oblasti brucha, pričom jej zdravotné problémy spôsobilo niekdajšie užívanie drog.

slovakia

left justify in out

Vanity, vlastným menom Denise Katrina Matthews, sa narodila 4. januára 1959. Kariéru začínala ako modelka, do širšieho povedomia sa však dostala vďaka spomínanej skupine Vanity 6, s ktorou spolupracoval legendárny Prince. Formácia vydala jediný, eponymný album v auguste 1982. Z nahrávky pochádza aj hit Nasty Girl, ktorý napísal a produkoval Prince. O rok neskôr skupina ukončila činnosť a Vanity sa venovala sólovej kariére, počas ktorej ponúkla nahrávky Wild Animal (1984) a Skin on Skin (1986) a single Pretty Mess, Mechanical Emotion alebo Under The Influence. Diváci a diváčky ju môžu poznať z filmov ako Posledný drak (1985), Smrtonosná ilúzia (1987) alebo Akčný Jackson (1988). V druhej polovici 90. rokov ukončila kariéru v šoubiznise a po tom, ako takmer zomrela na predávkovanie drogami, sa utiekala ku kresťanstvu. V roku 2010 vydala autobiografiu Blame It on Vanity. Medzi jej partnerov patrili napríklad Adam Ant, Billy Idol či Nikki Sixx z Mötley Crüe, s ktorým sa aj zasnúbila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies