Vo veci vraždy policajta v Boleráze dnes súd vypočul ďalších svedkov

NETKY.SK • 30 Apríl 2015, 11:04 • 2 min
Vo veci vraždy policajta v Boleráze dnes súd vypočul ďalších svedkov

TRNAVA - Okresný súd v Trnave dnes pokračoval v pojednávaní vo veci obvineného Milana S. Je obvinený z vraždy policajta Petra O. v obci Boleráz pri Trnave. Zastrelil ho v júni minulého roka počas bežnej kontroly. Okrem toho pod vplyvom omamných látok ohrozoval zbraňou aj druhú členku policajnej hliadky Janu Z.

slovakia

left justify in out

"Súd dnes na pojednávaní vypočul piatich svedkov. Z dôvodu potreby vypočuť ďalších bolo pojednávanie odročené na 26. mája," informovala TASR hovorkyňa Krajského súdu v Trnave Viktória Pagáčová.

 

Obžalovanému Milanovi S. namerala policajná hliadka počas kontroly v nočných hodinách 1,38 promile alkoholu v krvi. Chceli ho odviezť na policajnú stanicu, ale pri nasadaní do auta sa podarilo obžalovanému odcudziť policajtovi zbraň a dvoma strelami do hrudníka ho usmrtil. Jeho kolegyňa strieľala po útočníkovi, v prestrelke bolo policajné auto zasiahnuté piatimi strelami a auto útočníka jedenástimi. Keď sa policajtke minuli v zásobníku náboje, podišiel k nej a s namierenou zbraňou si vyžiadal od nej kľúče od svojho auta. Na ňom odišiel, o niekoľko hodín sa potom vzdal policajnej hliadke v mieste svojho trvalého bydliska v Podunajských Biskupiciach. V legálnej držbe mal ako športový strelec tri zbrane. Za obzvlášť závažný zločin vraždy a pokusu o vraždu mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na doživotie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies