Vo väznici v Mexiku došlo opäť ku krviprelievaniu

NETKY.SK • 11 Október 2017, 17:16 • 2 min
Vo väznici v Mexiku došlo opäť ku krviprelievaniu

MEXIKO - Najmenej 13 ľudí prišlo o život pri zrážkach vo väzenskom zariadení Cadereya v severomexickom štáte Nuevo León.

slovakia

left justify in out

Ďalších 25 väzňov utrpelo zranenia, osem z nich ťažké, informovali dnes svetové agentúry dnes s odvolaním sa na tamojšie oficiálne zdroje. Do konfliktu medzi členmi dvoch znepriatelených gangov sa postupne zapojilo v utorok okolo 250 väzňov. Následne ho ukončil zásah policajných zložiek, ktorí dostali situáciu vo väznici pod kontrolu.

 

Ako uviedol hovorca bezpečnostných zložiek Aldo Fasci, až výsledky súdnych pitiev obetí ukážu, koľko väzňov zomrelo pri zrážkach a koľko v dôsledku zásahu polície. Jeden z mužov zákona utrpel v stretoch bodné zranenie v hrudnej oblasti.

 

V Mexiku nie sú krvavé zrážky vo väzenských zariadeniach zriedkavosťou. Iba v tomto roku zomrelo pri dvoch najväčších - vo februári v Monterrey a v júli v Acapulcu - celkove 77 ľudí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies