Vo Varšave sa koná najväčšia vojenská prehliadka za uplynulé roky

NETKY.SK • 15 August 2014, 18:59 • 2 min
Vo Varšave sa koná najväčšia vojenská prehliadka za uplynulé roky

VARŠAVA - V Poľskom hlavnom meste Varšava sa dnes koná vojenská prehliadka, ktorá je najväčšou za mnoho uplynulých rokov. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podujatie je súčasťou osláv Dňa ozbrojených síl, štátneho sviatku, ktorým si krajina pripomína ohromujúce víťazstvo Poliakov nad ruskými boľševikmi v roku 1920.
     

Nad metropolou prelietavali bojové stíhačky a vojenské vrtuľníky, zatiaľ čo mestom pochodovali tisíce príslušníkov poľskej armády, ktorých sprevádzali aj americké a kanadské jednotky.
     

Podľa prezidenta Bronislawa Komorowského prebiehajúce násilie na susednej Ukrajine ukazuje, že hrozba konfliktu vo východnej Európe je stále "brutálnou realitou".
     

V reakcii na ruskú agresiu na Ukrajine Komorowski uviedol, že "žijeme vo svete, kde sila znamená viac než právo". Keďže Rusko modernizuje svoju armádu, vyzval NATO na zvýšenie výdavkov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies