Vo švajčiarskej nominácii na ME chýba Gökhan Inler

NETKY.SK • 18 Máj 2016, 20:46 • 2 min
Vo švajčiarskej nominácii na ME chýba Gökhan Inler

BERN - Tréner švajčiarskej futbalovej reprezentácie Vladimir Petkovič zverejnil širšiu nomináciu 28 hráčov na blížiace sa majstrovstvá Európy vo Francúzsku (termín: 10. júna - 10. júla), jedenásť z nich pôsobí na klubovej úrovni v Nemecku. V kádri "Helvétov" chýba dlhoročná opora národného tímu Gökhan Inler, ktorý nedostával v tejto sezóne veľa príležitostí v tíme "čerstvého" anglického šampióna Leicestru City.

slovakia

left justify in out

"Gökhan je veľký hráč a výrazná futbalová osobnosť. Úprimne mi je ľúto, že nefiguruje v kádri," vyjadril sa rodák z bosnianskeho Sarajeva na lavičke Švajčiarov na adresu 31-ročného stredopoliara, ktorý má na konte 81 štartov v najcennejšom drese. Kouč Petkovič naopak zaradil do mužstva iba 19-ročného Denisa Zakariu z domáceho klubu Young Boys Bern, ktorý je údajne vhodný na Inlerovu pozíciu.

 

Tréningový kemp švajčiarskej reprezentácie sa začne v nedeľu, skúsený 52-ročný lodivod zúži káder na 23 hráčov v posledný možný deň - v utorok 31. mája. Na hráčov z "krajiny helvétskeho kríža" čakajú pred kontinentálnym šampionátom ešte dve domáce prípravné stretnutia: v sobotu 28. 5. v Ženeve proti Belgicku a v piatok 3. júna v Lugane s tímom Moldavska.

 

Švajčiarsko sa na ME predstaví v základnej A-skupine, okrem domáceho Francúzska si zmeria sily aj s Albánskom a Rumunskom.

Širšia nominácia Švajčiarska na futbalové majstrovstvá Európy vo Francúzsku (10. júna - 10. júla 2016):

Brankári: Yann Sommer (Borussia Mönchengladbach/Nem.), Roman Bürki (Borussia Dortmund/Nem.), Marwin Hitz (Augsburg/Nem.), Yvon Mvogo (Young Boys Bern)

Obrancovia: Stephan Lichtsteiner (Juventus Turín/Tal.), Nico Elvedi (Borussia Mönchengladbach/Nem.), Michael Lang (FC Bazilej), Johan Djourou (Hamburger SV/Nem.), Steve von Bergen (Young Boys Bern), Fabian Schär (Hoffenheim/Nem.), Francois Moubandje (Toulouse/Fr.), Ricardo Rodríguez (Wolfsburg/Nem.), Silvan Widmer (Udinese/Tal.), Philippe Senderos (Grasshoppers Zürich)

Stredopoliari: Valon Behrami (Watford/Angl.), Blerim Džemaili (FC Janov/Tal.), Gelson Fernandes (Rennes/Fr.), Fabian Frei (Mainz/Nem.), Granit Xhaka (Borussia Mönchengladbach/Nem.), Xherdan Shaqiri (Stoke City/Angl.), Renato Steffen (FC Bazilej), Denis Zakaria (Young Boys Bern), Luca Zuffi (FC Bazilej)

Útočníci: Breel Embolo (FC Bazilej), Haris Seferovič (Eintracht Frankfurt/Nem.), Admir Mehmedi (Bayer Leverkusen/Nem.), Eren Derdiyok (Kasimpasa/Tur.), Shani Tarashaj (Everton/Angl.)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies