Cez víkend čaká SMER-SD pracovný snem, Fico sľubuje nové tváre v strane

NETKY.SK • 13 Júl 2020, 19:22 • 2 min
Cez víkend čaká SMER-SD pracovný snem, Fico sľubuje nové tváre v strane

BRATISLAVA - Strana Smer-SD bude mať vo svojom bratislavskom sídle v sobotu (18. 7.) pracovný snem. Predseda strany Robert Fico tvrdí, že ho museli zorganizovať po tom, ako Smer-SD opustili "zradcovia", a budú preto musieť doplniť orgány strany, voliť členov predsedníctva a urobiť niektoré zmeny na pozíciách podpredsedov strany.

slovakia

left justify in out

Podľa predsedu to bola zrada 

V sobotu očakáva príchod okolo 150 delegátov, čo podľa šéfa Smeru-SD postačuje na prijatie technických rozhodnutí. "Musíme riešiť pozíciu generálneho manažéra, doplniť niektoré ustanovenia v stanovách, pretože došlo k zrade a niektorí kolegovia nás za zvláštnych okolností opustili," vyhlásil Fico.

 

img

 

Vysoké posty  

Avizuje, že zo šiestich podpredsedov strany bude kandidovať len Juraj Blanár. "Zostávajúci budú všetko nové tváre. Rovnako budú noví ľudia v predsedníctve Smeru-SD," poznamenal s tým, že o konkrétnych menách zatiaľ nechce hovoriť.

 

Mladých politika neláka 

Fico by bol rád, ak by v strane boli aj mladí ľudia. Slovenská i európska politika sa podľa jeho slov však borí s problémom nedostatku politických talentov. Tí najlepší a najúspešnejší sa podľa Fica pre novinárov vyhýbajú politike ako "čert krížu", nechcú ísť do verejného života a uprednostňujú súkromný sektor. "Nikto nechce byť zlynčovaný a znevažovaný," podotkol.

 

img

 

Deklaruje, že jeho ambíciou je pretláčať do strany mladých a verí, že k tomu získa podporu aj na sneme. "Je o tom živá diskusia na krajských radách. Sú na to rôzne názory. Ja som však toho zástancom," uviedol.

 

O posty v exekutíve nestojí 

Fico tvrdí, že sa neuchádza o žiadnu pozíciu v exekutíve a ani v Národnej rade SR, kde je poslancom. Nechce byť ani podpredsedom parlamentu a ani šéfom výboru. Motivovaný je fungovať v strane. "Myslel som si, že nástupníctvo v Smere-SD máme vyriešené, ale zrada je zrada. Na zradu treba reagovať," vyhlásil.

 

img

 

Bude razantnejší 

Ako spresnil, stanovil si zásadné úlohy. Ako šéf strany chce chrániť Smer-SD. "Odmietam, aby ste nám nasadzovali špinavú hlavu za každej jednej okolnosti. Budeme podstatne razantnejší v ochrane vlastných záujmov. Budeme hovoriť o veciach veľmi jasne a tvrdo. V tom bude moja výhoda, že to budem môcť robiť, lebo už nemám ďalšie ambície," skonštatoval.

 

Hľadanie nástupcu? 

Fico chce zároveň pripraviť nové vedenie Smeru-SD do ďalších parlamentných volieb. "Nájsť nového lídra kandidátky, nájsť nového lídra strany. Toto je moja úloha a tú si chcem ako predseda strany splniť nasledujúcich mesiacoch či rokoch," uviedol s tým, že nič viac od svojho pôsobenia v strane neočakáva.

 

img

 

Smer-SD opustil nedávno expremiér Peter Pellegrini a spolu s ďalšími bývalými kolegami zo Smeru-SD zakladá stranu Hlas-sociálna demokracia. Tvrdia, že sa s vedením niekdajšej vládnej strany rozišli v názoroch.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona