Vo Francúzsku sexuálny škandál trénera, vypovedal aj Leconte

NETKY.SK • 7 Máj 2014, 13:51 • 2 min
Vo Francúzsku sexuálny škandál trénera, vypovedal aj Leconte

PARÍŽ - Vo Francúzsku zadržali tenisového trénera z klubu Levallois SC z departmentu Hauts-de-Seine pre podozrenie zo sexuálneho zneužitia zverenkyne.

slovakia

left justify in out

Informáciu priniesol denník L´Equipe s odvolaním sa na RTL. Dodal, že medzičasom sa prihlásili ďalšie dve ženy.

 

Skutky sa údajne stali v rokoch 1999 - 2005 a dievčatá boli vo veku 12 - 17 rokov. Polícia na základe doterajších poznatkov označila muža za "sexuálneho predátora" a "manipulátora". Podozrivý odmietol vinu s poukázaním na to, že išlo o dobrovoľné kontakty. Ku kauze podal vyjadrenie na polícii aj Henri Leconte, aktuálny prezident tenisovej sekcie LSC. 

 

"Som pobúrený a šokovaný. Predmetnú osobu sme už suspendovali. Táto záležitosť je veľmi vážna, čo konštatujem ako šéf klubu, ale aj ako otec. Žiaľ, podobné prípady sa v športovej sfére vyskytujú. Objavujú sa chorí ľudia, ktorí by nemali pôsobiť na svojich miestach," skonštatoval niekdajší člen Top 5 svetového rebríčka Leconte. 

 

Levallois SC v rámci oficiálneho komuniké potvrdil vylúčenie podozrivého zo svojho štábu do doriešenia kauzy a upozornil, že vyšetrované záležitosti sa udiali už pred jeho príchodom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies