Vo Fergusone zaútočili na spravodajcov ruskej agentúry: Polícia odmietla pomôcť!

NETKY.SK • 27 November 2014, 06:26 • 2 min
Vo Fergusone zaútočili na spravodajcov ruskej agentúry: Polícia odmietla pomôcť!

FERGUSON - V americkom meste Ferguson zaútočila v utorok na dvoch spravodajcov agentúry Rusko dnes skupina mladých ľudí a podpálila im auto. Polícia im odmietla pomôcť, informoval v stredu spravodajský server Sputnik. Novinári podľa neho zranenia neutrpeli.

slovakia

left justify in out

K útoku na Rusa a Brita, ktorí pracujú pre Rusko dnes, došlo v blízkosti miesta, kde v auguste belošský policajt zastrelil neozbrojeného černošského tínedžera. Novinári sa pýtali skupiny mladíkov, čo si myslia o rozhodnutí veľkej poroty neobviniť dotyčného policajta Darrena Wilsona. Tínedžeri však na novinárov zaútočili a požadovali od nich kľúče od auta a mobilné telefóny. Jeden z novinárov dostal úder do hlavy, druhému sa útočníci snažili zobrať batoh. Obom sa napokon podarilo z miesta utiecť.
      

Policajti, ktorí stáli neďaleko, odmietli dvojici pomôcť. Tvrdili, že tínedžeri boli zrejme ozbrojení. Novinári po príchode na miesto našli svoje auto zhorené, dodal server Sputnik. 

 

Veľká porota v americkom štáte Missouri sa rozhodla nevzniesť obvinenie voči policajtovi Darrenovi Wilsonovi, ktorý 9. augusta pri zásahu smrteľne postrelil 18-ročného Michaela Browna. Rozhodnutie vyvolalo novú vlnu protestov a násilností v mnohých mestách vrátane Fergusonu, kde vláda vyslala 2200 príslušníkov Národnej gardy.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies