Vlhová zlatá v slalome, Gantnerová: "O triedu pred súperkami"

NETKY.SK • 20 Január 2012, 14:57 • 2 min
Vlhová zlatá v slalome, Gantnerová: "O triedu pred súperkami"

Vlhová zlatá v slalome, Gantnerová: "O triedu pred súperkami"

slovakia

left justify in out

img

Slovensko získalo na premiérových zimných olympijských hrách mládeže v rakúskom Innsbrucku prvú medailu a hneď zlatú. Postarala sa o ňu v piatok v slalome 16-ročná lyžiarka Petra Vlhová.

Už v 1. kole bola suverénkou súťaže, keď časom 40,71 s odsunula na druhú priečku Švajčiarku Luanu Fluetschovú o takmer sekundu (+0,90 s). V druhej jazde svoj náskok na medzičase riadne zveľadila a formát si udržala až do konca, lebo jej výkon (39,05) bol o 7 stotín lepší ako čas druhej v poradí, Slovinky Saše Brezovnikovej. Slovenka triumfovala súhrnným časom 1:19,76, striebro získala Kanaďanka Roni Remmeová so stratou 1,49 s na Vlhovú, bronz Ruska Jekaterina Tkačenková (+1,86).

Vlhová je po Veronike Zuzulovej iba druhou slovenskou zjazdárkou, ktorá v samostatnej ére demonštruje výrazný talent s potenciálom špičkovej pretekárky Svetového pohára. Ešte pred dovŕšením 16 rokov triumfovala vlani v obrovskom slalome na juniorských MS v kategórii do 18 rokov, v slalome skončila štvrtá, to všetko v konkurencii o dva roky starších súperiek. Teraz v Innsbrucku už dvakrát siahala na medailu, ale v obrovskom slalome jej unikla o 6 stotiniek a v superkombinácii o jedinú...

"Druhá a tretia pretekárka z prvého kola to druhé nedokončili. Takže Petra mohla ísť v druhej jazde s rezervou a prehľadom. Keby bola išla tak ako v prvom kole, ten rozdiel by bol ešte väčší. Ale aj tak sa dá povedať, že išla o triedu lepšie ako konkurencia. Petra Vlhová je veľmi talentovaná pretekárka," zdôraznila pre TASR z dejiska hier šéfka Slovenskej lyžiarskej asociácie Janka Gantnerová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies