Vlani sme z rozpočtu EÚ vyčerpali vyše 3,7 mld. eur

NETKY.SK • 28 Júl 2016, 09:36 • 2 min
Vlani sme z rozpočtu EÚ vyčerpali vyše 3,7 mld. eur

BRATISLAVA - Slovensko vyčerpalo z rozpočtu Európskej únie v minulom roku celkovo 3,73 mld. eur.

slovakia

left justify in out

Zároveň sme do rozpočtu Európskej únie prispeli sumou 607,9 mil. eur a odviedli prostriedky v podobe ciel a obchodných poplatkov na úrovni 88,9 mil. eur. Čistá rozpočtová pozícia Slovenska voči európskemu rozpočtu tak dosiahla kladných 3,095 mld. eur. Informuje o tom Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku s odvolaním sa na zverejnenú rozpočtovú správu komisie.

 

Najviac prostriedkov z minuloročného rozpočtu Európskej únie využilo Slovensko na hospodársku, sociálnu a regionálnu kohéziu, kam smerovalo až 3,086 mld. eur. Ďalších 566,5 mil. eur z celkovej sumy putovalo do slovenského poľnohospodárstva, keď priame platby našim farmárom dosiahli takmer 440 mil. eur a do rozvoja slovenských vidieckych oblastí sa z európskeho rozpočtu investovalo 122,5 mil. eur.


Rozpočet Európskej únie prispieval aj na programy v oblasti bezpečnosti, či na programy Európa pre občanov a Kreatívna Európa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies