Vlaky medzi Viedňou a Mníchovom po dvoch mesiacoch opäť premávajú

NETKY.SK • 27 November 2015, 13:25 • 2 min
Vlaky medzi Viedňou a Mníchovom po dvoch mesiacoch opäť premávajú

MNÍCHOV/VIEDEŇ - Rakúske štátne železnice obnovili dnes premávku rýchlikov medzi Viedňou a Mníchovom, ktorá bola prerušená vyše dva mesiace v dôsledku masového presunu migrantov do Nemecka. Agentúra DPA informuje, že mimoriadne kontroly na rakúsko-nemeckej hranici stále pokračujú a cestujúci sa musia preukazovať cestovnými pasmi počas pobytu na stanici v Salzburgu.

slovakia

left justify in out

Rakúske spolkové dráhy (ÖBB) na svojom internetovom portáli oznamujú obnovenie priamych spojov kategórie Railjet medzi Viedňou a Mníchovom, v smere do Nemecka však zatiaľ s prerušením v Salzburgu, kde musia všetci cestujúci prestupovať do inej súpravy. Tá by mala byť pristavená pri tom istom nástupišti, na ktorom zároveň prebieha hraničná kontrola.


Naďalej zachovaná je bežná premávka nemeckých vlakov kategórie ICE medzi Viedňou a Frankfurtom nad Mohanom alebo nočných spojov medzi Viedňou a Berlínom, informujú ÖBB.
Hlavná železničná stanica v Mníchove bola v uplynulých mesiacoch miestom príchodu do Nemecka pre mnohých migrantov využívajúcich takzvanú balkánsku trasu. Podľa vyhlásenia bavorského premiéra Horsta Seehofera na nedávnom zjazde jeho strany prišlo v rámci migračnej vlny do Nemecka cez územie Bavorska len od septembra už vyše 500.000 utečencov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies