Vlak ICE narazil do vyvráteného stromu, cestujúci strávili 7 hodín vo vlaku

NETKY.SK • 14 Jún 2013, 13:13 • 2 min
Vlak ICE narazil do vyvráteného stromu, cestujúci strávili 7 hodín vo vlaku

FRANKFURT - Približne 600 cestujúcich strávilo takmer sedem hodín vo vlaku ICE, ktorý v nemeckom Hesensku v noci nadnes narazil do stromu, vyvráteného búrkou.

slovakia

left justify in out

Železničnú trať medzi Frankfurtom a Mannheimom uzavreli v oboch smeroch, došlo k značným meškaniam vlakov. Pri nehode sa okolo vlaku omotali káble vedenia vysokého napätia, uviedla agentúra DPA.

Záchranári preto mohli cestujúcich vyslobodiť, až keď si boli úplne istí, že tam nebol elektrický prúd. Kábel na 15.000 voltov museli najskôr uzemniť.

Kedy bude trať pri meste Biblis úplne voľná, nie je predbežne jasné. Popoludní by mala byť prejazdná trať aspoň v jednom smere, druhá pravdepodobne až cez víkend.

Rušňovodič už krátko pred nehodou hlásil poruchy na nadzemnom elektrickom vedení, preto prezieravo výrazne znížil rýchlosť vlaku zo 180 kilometrov na hodinu, čím zabránil väčšiemu nešťastiu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies