Vládny kabinet dnes vymenoval nových podpredsedov ÚRSO

NETKY.SK • 20 September 2017, 12:36 • 2 min
Vládny kabinet dnes vymenoval nových podpredsedov ÚRSO

BRATISLAVA - Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) má dvoch nových podpredsedov. Vládny kabinet vymenoval do týchto funkcií Jozefa Mihoka a Milana Kubalu.

slovakia

left justify in out

Kandidátov na podpredsedu ÚRSO nominoval predseda úradu Ľubomír Jahnátek na základe verejného výberového konania. Na dva podpredsednícke posty sa na základe verejnej výzvy prihlásili celkovo traja kandidáti. Neuspel zamestnanec regulačného úradu Ján Horvát. Kandidátov posudzovala výberová komisia, v ktorej boli predstavitelia Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení SR (AZZZ), Republikovej únie zamestnávateľov, Klubu 500 a Združenia miest a obcí Slovenska. Za regulačný úrad boli v komisii dvaja zástupcovia. Dvoch svojich zástupcov malo aj Ministerstvo hospodárstva SR. Predsedom výberovej komisie bol Otto Nevický z AZZZ.

Predseda ÚRSO sa rozhodol ísť nad rámec zákona a vyhlásiť výberové konanie na post podpredsedov preto, aby sa na čelo úradu dostali kvalifikovaní ľudia. „Rozhodol som, že si nebudem vyberať podpredsedov z okruhu ľudí, ktorých v tejto brandži poznám. Nech dostanú príležitosť ďalší, preto som sa rozhodol urobiť verejné výberové konanie,“ uviedol nedávno v rozhovore pre portál vEnergetike.sk Jahnátek.

O tom, že ÚRSO bude mať dvoch podpredsedov namiesto jedného, sa rozhodlo po schválení novely regulačného zákona v júni tohto roka. Novelu po chaose s cenami energií začiatkom tohto roka predkladal na vládu minister hospodárstva Peter Žiga. Po novom bude musieť jeden z podpredsedov podpísať cenové rozhodnutia. Inak nebudú platné.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona