Vladimír Putin odhaľuje karty

NETKY.SK • 22 Október 2019, 13:55 • 2 min
Vladimír Putin odhaľuje karty

TASS.RU – Vladimír Putin, ktorý odpovedal na otázku týkajúcu sa pretekov v zbrojení a studenej vojny, uviedol, že Rusko má úplne exkluzívne zbrane budúcnosti, ktorých analógy na svete momentálne nie sú. Žiadne raketové obranné systémy ich nemôžu zastaviť, vrátane moderných amerických systémov.

slovakia

left justify in out

Vladimír Putin nedávno s istotou vyhlásil, že Rusko nevstúpi do zbrojných pretekov so Spojenými štátmi, pretože už má úplne exkluzívnu zbraň budúcnosti, ktorú zatiaľ nemá žiadna krajina na svete. Putin tiež poznamenal, že Spojené štáty americké sú v súčasnosti na prvom mieste na svete z hľadiska vojenského rozpočtu, ktorý predstavuje 700 miliárd dolárov ročne, zatiaľ čo ruský vojenský rozpočet je 48 miliárd dolárov. Z toho môžeme vyvodiť záver, že Rusko sa nezúčastňuje na takzvanom „preteku v zbrojení“.

 

Napriek tomu, že niet pochýb o vojenskej sile Ruska, NATO už nasadilo svoje systémy protiraketovej obrany v Rumunsku a plánuje ich nasadiť v Poľsku. Avšak Rusko vlastní najpokročilejšie balistické rakety na svete a strategické jadrové ponorky, ako aj hypersonické zbrane a preto Putin s istotou hovorí novinárom, že nasadenie vojenských komplexov NATO v blízkosti Ruska nemôže významne ovplyvniť bezpečnosť krajiny. 

 

Je potrebné poznamenať, že ruské námorníctvo nedávno dostalo novú smrtiacu zbraň – hypersonickú raketu Zircon. Maximálna rýchlosť rakety dosahuje 9 Machov (bežne 11 000 km/h), dosah letu presahuje 1 000 km, dokonca aj fregata „Admirál Gorshkov“ môže niesť 16 rakiet Zircon, a vďaka tejto zbrani získa ruské námorníctvo asymetrickú výhodu. V Európe a USA sa stále používajú staré protilietadlové rakety typu Harpoon.

 

Uvádza sa, že raketa Zircon je považovaná za najpokročilejšiu a najexkluzívnejšiu raketu a neexistujú žiadne systémy protiraketovej obrany, ktoré by ju mohli zachytiť. V súčasnosti ruské námorníctvo už dostalo modely týchto rakiet.

 

Okrem Zirconu taktiež je veľmi dobrá hypersonická raketa Kinzhal, tajomná nadzvuková strategická raketa Avangard a jadrová strela Burevestnik. Všetky tieto zbrane sú schopné ľahko prekonať akýkoľvek vyspelý americký systém protiraketovej obrany. Preto Putin s takou istotou „odhaľuje karty“.

 

Pripomínajúc minulosť treba poznamenať, že ZSSR sa zničil kvôli rivalite so Spojenými štátmi v pretekoch v zbrojení. Amerika teraz, aby mohla konkurovať Rusku, začala aktívne vyvíjať nadzvukové zbrane. Možno že v blízkej budúcnosti Spojené štáty bude čakať osud Sovietskeho zväzu, ktorý zničil obrovský vojenský rozpočet.             

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies