Vladimir Kličko je šokovaný obeťami na Ukrajine

NETKY.SK • 21 Február 2014, 08:20 • 2 min
Vladimir Kličko je šokovaný obeťami na Ukrajine

KYJEV/SOČI - Ukrajinský prezident Viktor Janukovyč musí odstúpiť ešte predtým, než v krajine vypukne občianska vojna. Podľa agentúry AP to vo štvrtok povedal Vladimir Kličko, boxerský šampión v ťažkej váhe a brat jedného zo súčasných ukrajinských opozičných lídrov Vitalija Klička.

slovakia

left justify in out

Vladimir Kličko vyjadril šok a odpor v súvislosti s počtom obetí, ktoré si doposiaľ vyžiadala vlna násilia na Ukrajine. Podľa neho sa situácia v štáte v dôsledku provokácií zo strany vlády vymkla spod kontroly. 
      

"Môj vlastný ľud sa navzájom zabíja. Je to horšie ako zlý sen," povedal Kličko v rozhovore pre AP z nemeckého Hamburgu.
      

"Nie som schopný slova. Nemôžem uveriť tomu, že sa niečo také v mojej krajine deje," dodal.
      

Vladimir Kličko navštívil Kyjev minulý mesiac, keď boli demonštrácie ešte relatívne pokojné. Brat opozičného lídra Vitalija obvinil ukrajinského prezidenta Janukovyča zo zodpovednosti za násilie, ktoré zároveň prirovnal k najhorším činom diktátorov z minulosti.
     

 "Správa sa ako terorista... Ak bude pokračovať v tom, čo robí, definitívne pôjde po stopách (zosnulého líbyjského vodcu Muammara) Kaddáfího," uviedol Vladimir Kličko, ktorý sa v Hamburgu pripravuje na aprílovú obhajobu titulu. Jeho brat Vitalij Kličko je tiež šampión v ťažkej váhe, vlani však rezignoval na titul, aby sa plne mohol venovať politike na Ukrajine.
      

Vladimir Kličko ocenil ukrajinskú zjazdárku Bohdanu Macockú, ktorá odišla zo zimnej olympiády v Soči na protest proti zásahom ukrajinskej vláde. Ďalší olympionici by si mali nájsť vlastný spôsob, aký postoj k tomu zaujmú, dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies